VIŠE NEMA LAKO ĆEMO: Od danas je svaki meč finale!
Foto: Dado Đilas

A sad ono pravo Mundobasket!

VIŠE NEMA LAKO ĆEMO: Od danas je svaki meč finale!

SP KINA -

Sada za Srbiju kreće ono pravo! Nema više lakih rivala na Svetskom prvenstvu u Kini. Sutra u 13.30 sati po našem vremenu na redu je borba za prvo mesto u grupi protiv napaljenih Italijana.

Ko pobedi, ne samo da će s liderske pozicije otići u drugu fazu već će u Vuhan u koferu odneti i dva boda. Taj kapital nije mali. Zato „orlovi“ pale sve motore.

Neće ova utakmica imati mnogo veze s onima iz pripremnog perioda, kada Italija nije bila težak zalogaj. Datome, Galinari i Heket su u stroju, praktično su starteri.

- Ovo je najjača i najzahtevnija utakmica dosad za nas. Italijani su odlična ekipa, imaju mnogo igrača sa velikim brojem poena u rukama. Moramo da odgovorimo nama svojstvenom odbranom. Dakle, agresivno od samog starta i tako svih 40 minuta - kaže Nikola Milutinov, centar Srbije, koji igra u životnoj formi.

ITALIJA - SRBIJA Borba za prvo mesto u Grupi D. Srbija je izraziti favorit sa kotom 1,15 na keca. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Italija – Srbija.

Mnogi apostrofiraju upravo tu prednost Srbije nad današnjim rivalom. Naša centarska linija je mnogo jača. Ipak, Milutinov tu ne vidi ključ.

- Ma mi imamo jaku ekipu na svim pozicijama, ne samo na centrima. Tačno je da je jači deo njihovog tima bekovska linija - jasan je Nikola.

Prethodne pobede nad „azurima“ ništa ne znače, sve će biti podignuto na viši nivo. Na oba kraja terena.

- Biće mnogo teže jer su njima nedostajali neki jako važni igrači. Poznajemo se, odradićemo skauting kako treba. Bićemo spremni, nema sumnje. To što smo ih dobili u pripremama uopšte nas neće opustiti - zaključio je Milutinov.

Aleksandar Đorđević je svestan da je ovako teškog rivala teško pobediti tri puta zaredom, ali ako neko može, može Srbija.

- Teško je tri puta dobiti istog rivala i kada se igra plej-of, bez obzira na rivala. Međutim, šta je trebalo da uradimo, da izgubimo jednu da bi nam sada bilo lakše? Znamo gde treba da gađamo, imamo našu igru. S pritiskom umemo da se nosimo. Da ga nema, značilo bi da ne igramo za neku važnu stvar - ocenio je Đorđević.

foto: Dado Đilas, Printscreen

Teodosić, a Kinez

PREŠAO 2.000 KILOMETARA ZBOG SRBIJE

Sjajne igre košarkaša Srbije na Mundobasketu privukle su veliku pažnju Kineza. Tako je jedan od njih prešao 2.000 kilometara iz Sečuana da bi uživo gledao „orlove“.

- Veliki sam fan Miloša Teodosića. Volim Srbiju i pratim njene utakmice - obratio nam se simpatični Kinez.

foto: Dado Đilas, Printscreen

Opklada s Bogdanom

MUTA UBO JEDNU OD 20 TROJKI

Više puta je Bogdan posle trojke pokazivao kažiprstom ka Muti Nikoliću, a ako ste se pitali zašto - odgovor je opklada. Zasad je nepoznato u šta su se kladili, ali je bilo jasno da je i Muta zbog Bogdana morao na liniju za tri poena. Tako je Saletov pomoćnik na jučerašnjem treningu 20 puta šutnuo na koš i jedanput pogodio.

foto: Dado Đilas, Printscreen

Kurir / Predrag Gajić Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track