ŠUTIRAO TROJKE KAO LUD: Bogdan oborio rekord iz 1994. godine! Pogledajte kako je Bogdanović cepao mrežicu Italijanima (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

SP U KINI

ŠUTIRAO TROJKE KAO LUD: Bogdan oborio rekord iz 1994. godine! Pogledajte kako je Bogdanović cepao mrežicu Italijanima (VIDEO)

SP KINA -

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom nad Italijom 92:77 (28:23, 22:19, 20:15, 22:20) završila je na prvom mestu D grupe Mundobasketa u Kini.

Izabranici Aleksandra Djorđevića upisali su treći trijumf na turniru i preneli dva boda u drugu fazu u Vuhan, gde će im rivali biti Španija i Portoriko.

Srbija je tokom čitavog meča kontrolisala dešavanja na parketu dvorane u Fošanu i definitivno prelomila meč krajem treće deonice serijom 11:3 za miran završetak.

Ponovo je dominirao Bogdan Bogdanović sa 31 poenom (6/9 za tri), Nikola Jokić je dodao 15, Miroslav Raduljica 12, a Stefan Jović 11, dok je kod Italijana najbolji bio Danilo Galinari sa 24.

Košarkaš Sakramenta je prvi igrač koji je na Svetskom prvenstvu od te godine došao do više 30 ili više poena, uz barem po pet asistencija i ukradenih lopti na jednoj utakmici!

Zvezda Sakramento Kingsa je nosio Orlove, a trojke je šutirao ''kao lud.''

Kako je pogađao pogledajte na sledećem videu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track