SELEKTOR ĐORĐEVIĆ PRED MEČ SA ARGENTINOM: Ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu!
Foto: Dado Đilas

KONFERENCIJA

SELEKTOR ĐORĐEVIĆ PRED MEČ SA ARGENTINOM: Ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu!

SP KINA -

Užasno veče u Vuhanu i poraz od Španije košarkaši Srbije morali su što pre da zaborave jer već danas ih čeka borba za polufinale Mundobasketa, i to sa odličnom Argentinom.

Specijalni izveštači Kurira iz Kine: Predrag Gajić i Dado Đilas

Nije sramota, ali je katastrofa, ovim rečima je Nemanja Bjelica opisao igru “orlova“ pre puta od skoro 1.000 kilometara u Donguan. Danas sve treba da bude drugačije, treba nam Srbija od čije igre prolaze žmarci, Srbija kojoj i Ameri skidaju kapu.

Čeka nas slična utakmica kao protiv Španije. Videla se njihova namera da igraju čvrsto, a tako će nas I dalje napadati, ali mi moramo da odgovorimo kako treba. Moramo da izvučemo pouke iz poraza – rekao je selector Aleksandar Đorđević.

On je ponovio da Srbija samo treba da se vrati igri koja ju je krasila. Što se tiče psihološkog momenta pred utamicu sa Argentinom, naglasio je:

Mi znamo šta nam je činiti. Moramo mirno isigurno da uđemo u meč. Na meni je da ih spremim, da im uputim prave reči I da ih ohrabrim, pre svega.

Naravno, niko ne voli da gubi, a selektor je potvrdio da je poraz od Španije teško pao celom timu.

Oni su takmičeri i naravno da im nije lako. Teret nije lako izdržati pritidsak, a svako će jednom biti iskren i reći u kojoj meri to uspeva. Jednostavno, da u jednom trenutku ne pomisliš da je sve to lepo i sjajno, neko da moraš i dalje da grabiš – zaključio je on.

Argentince predvodi sjajan tandem – plejmejker Reala Fakundo Kampaco i Luis Skola, koji igra u Šangaj Šarksima. Skola ima već 39 godina, ali to mu ne smeta da bude jedan od najboljih igrača Mundobasketa.

O isključenju

Jokić je shvatio da nam treba na svakom meču

Mnoge najviše interesuju odjeci isključenja Nikole Jokića. Đorđević je rekao da je imao još jedan razgovor s njim.

Ponekad se dešava da igrači planu. Sve to može da se shvati, ali ne treba da se dešava u važnim utakmicama. I on je shvatio da nam je potreban na terenu u svakom meču.

Pobedom nad Srbijom Španija je pokazala da je ozbiljan kandidat za plasman u finale. Danas (15.00) ne bi trebalo da ima većih problema protiv Poljaka u četvrtfinalu - kvota da će ih savladati sa više od 14,5 poena razlike je 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - Poljska.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track