EVO ZAŠTO SADA SRBIJA TREBA DA NAVIJA ZA AMERIKANCE: Naši košarkaši su ostali bez medalje, a sledi im borba za plasman na Olimpijske igre
Foto: Dado Đilas

ORLOVI IZGUBILI OD ARGENTINE

EVO ZAŠTO SADA SRBIJA TREBA DA NAVIJA ZA AMERIKANCE: Naši košarkaši su ostali bez medalje, a sledi im borba za plasman na Olimpijske igre

SP KINA -

Košarkaši Srbije porazom od Argentine ostali su bez borbe za medalju, a ono što im sledi jesu dueli preko kojih bi izborili plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Porazom od Argentinaca naši momci nisu ostali samo bez odličja, već im je ugrožen i plasman u Tokio.

Ipak, nije sve izgubljeno i šanse da se već ovih dana nađu na spisku putnika za Japan su realne. Međutim, sudbinu ne drže u svojim rukama, to da li će doći do vize za OI zavisi i od drugih četvrtfinalnih duela.

foto: Dado Đilas

Srbiji bi odgovarao sledeći ishod: da Amerikanci pobede Francuze, kao i da Australija trijumfuje nad Češkom.

Ukoliko bude bio upravo ovakav scenario, Orlovi bi mogli kroz razigravanje protiv Francuske, a zatim i protiv pobednika duela Poljska - Češka, da stignu do 5. mesta mesta na SP i ujedno plasmana na Olimpijske igre.

foto: Dado Đilas

U ovom sličaju bi Srbija bila druga najbolje plasirana reprezentacija iz Evrope na Mundobasketu iza Španije, a dve ekipe sa istog kontinenta dobijaju vizu za Tokio.

foto: Dado Đilas

Iako će mnogima biti mrsko, u današnjem četvrtfinalnom meču Srbi bi trebalo da navijaju za Ameriku protiv Francuske (13.00), a zatim i za Australiju protiv Češke (15.00).

Ako dođe do povoljnog rezultata, naš tim će u četvrtak od 13 časova igrati protiv Francuske, a zatim u subotu protiv Poljske od 10 časova.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track