ĐORĐEVIĆ OBJASNIO LUVENU IZJAVU "NEKA JE AMERIMA BOG U POMOĆI AKO SE SRETNEMO": Selektor Srbije dao šmekerski odgovor američkom novinaru!
Foto: Dado Đilas

Selektor Srbije o čuvenoj izjavi

ĐORĐEVIĆ OBJASNIO LUVENU IZJAVU "NEKA JE AMERIMA BOG U POMOĆI AKO SE SRETNEMO": Selektor Srbije dao šmekerski odgovor američkom novinaru!

SP KINA -

Specijalni izveštači Kurira iz Kine: Predrag Gajić i Dado Đilas

Konačno malo osmeha na licu Aleksandra Đordevića.

Iako ova pobeda ne znači mnogo u rezultatskom smislu, došla je kao malo melema na veliku košarkašku ranu.

- Naša velika želja, a sportska dužnost da ovako reagujemo. Dugo radimo zajedno i znamo šta nam je činiti u ovakvim situacijama. Uvek treba insistirati na zajedništvu, u porazima i pobedama. Trudio sam se da motivišem momke. Pokazali smo da možemo da igramo dobru košarku, nažalost, ovoga puta samo za čast. Čestitam igračima, nije im lako, nije nikome lako. Analiziracemo učinak kada se sve završi.

Đorđeviću je od strane novinara Njujork tajmsa bilo postavljeno pitanje oko sad već čuvene izjave "Ako se sretnemo s Amerikancima, neka im je bog u pomoći".

- Bio sam gost nacionalne televizije, mogli ste da vidite ironiju, nemam razloga da blefiram. Nisam bio bez respekta prema njima, samo sam hteo da dam sigurnost igračima, to je poruka da smo spremni, da želimo da se takmičimo. Pop je na sve to imao lep komentar i ja to cenim. Ima razočaranja, takva su takmičenja, imao sam sjajnu grupu momaka, desile su se lepe i loše stvari, porazi, povrede, nije lako za momke, moraš da ih guraš napred, održiš, da veruješ u njih. Možda smo sada i opravdali tu izjavu - rekao je Đordević.

Selektor Amerikanaca Greg Popović je nešto rekao Đordeviću pre meča, a saznali smo i šta:

- Rekao je lepo, u je pravu čovek. We are fucking losers (Mi smo jeb*ni gubitnici, prim. aut.), to mije rekao. Počeli smo da se smejemo. Trebalo je da igramo za nešto, ali eto nismo... to je bilo nešto izmedu nas - s osmehom će Sale.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track