AMERIKA DOTAKLA ISTORIJSKO DNO NA SVETSKOM PRVENSTVU Američki mediji ŽESTOKO opleli po svojim košarkašima: Kralj je mrtav!
Foto: Dado Đilas

ludilo

AMERIKA DOTAKLA ISTORIJSKO DNO NA SVETSKOM PRVENSTVU Američki mediji ŽESTOKO opleli po svojim košarkašima: Kralj je mrtav!

SP KINA -

Košarkaši Amerike doživeli su pravi debakl na SP u Kini pošto će se sa Poljskom boriti za 7. mesto.

Najgori plasman tim SAD imao je 2002. kada je bio šesti, i to posle poraza od Jugoslavije u četvrtfinalu.

Amerikanci su potom bili bronzani 2006, pa su osvajali zlato 2010. i 2014. godine, ovaj put su ostali praznih šaka u četvrtfinalu već.

Da stvari ove godine budu još gore portudili su se Francuzi, a danas i reprezetacija Srbije.

Ugledni američki mediji ESPN je fijasko ispratio naslovom "Amerika dotakla istorijsko dno na Svetskim prvenstvima", gde je poseban akcenat na tome da meč nije mnogo značio čak ni našim igračima.

- Nije bilo emocije. Srpski igrači su samo odšetali sa parketa. Istina je da meč nije doneo ništa, Amerika se već kvalifikovala za Tokio, Srbija nije, igrala je za ponos. Ali kada je Australija pobedila Ameriku u prijateljskom meču, slavila se pobeda kao vrhunac istorije - komentariše Brajan Vindhorst ispred ESPN-a.

On je rekao kako je Bogdan Bogdanović izneo ovu utakmicu na svojim leđima i kako je tako ponovo potvrdio svoju klasu.

- Igraćemo za sedmo mesto u Pekingu, biće to najgori kraj Svetskog prvenstva za ovu zemlju. Ta pozicija je adekvatna, upravo to nam je mesto na ovom turniru. I da su pobedili Francusku, ne bi imali snagu da pobede još dva meča. FIBA je ovako najavila polufinala - tron je prazan. Hajde da to prevedemo, kralj je mrtav - iskren je Vindhorst.

- Od prijateljske utakmice sa Australijom, ovaj tim ima učinak 7-3, bilo bi 6-4 da Turska nije prokockala nekoliko prilika da pobedi. Ali teško je suditi timu, pokazali su karakter, ali i da nemaju "prečice" u igri. Intenzitet početka mečeva je mogao da bude bolji, bilo je jasno i da Popovič nije imao pun trening pune dve nedelje.

Još jedno saznanje je u analizi ESPN-a zastrašujuće.

- Ovaj tim nije odigrao ispod svojih mogućnosti, a to je zastrašujuće. Ovo je alarm da moraju da igraju talentovaniji Amerikanci, to je očigledno prvi sledeći korak i Popovič mora da renovira spisak u narednih 10 meseci.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track