Najnovije vesti

ŠPANCE KOŠARKAŠKI BOGOVI LJUBE U K***: Član stručnog štaba Australije i legenda NBA lige besan posle eliminacije sa SP!
Foto: EPA

poludeo

ŠPANCE KOŠARKAŠKI BOGOVI LJUBE U K***: Član stručnog štaba Australije i legenda NBA lige besan posle eliminacije sa SP!

SP KINA

Legendarni košarkaš i član stručnog štaba reprezentacije Australije Luk Longli bio je vidno frustriran posle poraza od Španije.

Košarkši Australije poraženi su od Furije posle dva produžetka, a glavnog krivca za poraz vide u arbitrima. 

Prvi asistent selektora Lemanisa nije krio nezadovoljstvo.

"Ovo je jako bolelo. Oni su bilo toliko je**no... Izvinjavam se, oni su bili toliko dobri, konstantni. Igrali smo tvrdo i mislio sam da smo zaslužili da pobedimo. Ovaj rezultat ne deluje pošteno. Naravno, mi smo sami zaslužili da izgubimo zbog nekih situacija, ali ne možete tražiti pojedince kao krivce, da tako objasnim situaciju", rekao je Longli.

On je naveo da su "bumersi" izuzetno iznervirani posle srceparajućeg poraza.

"Oni su 'poludeli'. Potišteni su i ljuti. Na koga su ljuti ne mogu da vam kažem, verovatno na sve. Veoma je tiho (u svlačionici). Ovo je tim koji je izgubio u Riju (isto od Španije prim. aut.). Osećamo se kao da smo zaslužili pobedu. Igrali smo dovoljno dobro da pobedimo," dodaje Longli.

Trostruki NBA šampion sa Čikagom nije hteo da govori o besu Endrjua Boguta, koji je suđenje posle meča nazvao "je**nom sramotom".

"Nije nam to u najboljem interesu (da komentarišemo suđenje prim. aut.). Imamo još jedan meč pred nama, šansu da osvojiom medalju. Sada nije vreme da upiremo prstima. Moramo da 'repetiramo' i da odradimo naš posao".

Australija u nedelju od 10 časova igra protiv Francuske u meču za bronzu, dok će se od 14 časova za zlatno boriti "crvena furija" i Argentina.

U završnici regularnog dela meča, kao i prvog produžetka, nekoliko sudijski odluka bilo je, u najmanju ruku, diskutabilno.

Longli je poraz na Mundobasketu uporedio sa porazom u Riju 2016, kada ih je eliminisala Srbija. "Veoma je je**no slično. Mislim da smo u Riju takođe zaslužili pobedu. Ne znam šta da uradimo. Moramo da pronađemo neki oltar i da prinesemo nekakvu žrtvu košarkaškim bogovima, jer nas oni ne ljube u ku**c, kao što to rade Špancima. Slobodno objavite da sam to rekao. Špance košarkaški bogovi ljube u ku**c svaki put kada igramo sa njima", jasan je bio 50-godišnji Australijanac.

Kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: