FONDACIJA MOZZART OSTVARUJE SNOVE MLADIH KOŠARKAŠA: Budući asovi na Zlatiboru uče finte od čuvenog Rebrače
Foto: Promo

FONDACIJA MOZZART OSTVARUJE SNOVE MLADIH KOŠARKAŠA: Budući asovi na Zlatiboru uče finte od čuvenog Rebrače

Sport -

Šutiranje trojki, slobodna bacanja, jaka odbrana i snažna zakucavanja budući košarkaški asovi vredno uvežbavaju na kampu Akademije Rebrača pod budnim okom našeg proslavljenog reprezentativca. Kamp koji se održava na Zlatiboru okupio je rekordan broj polaznika, a deo sjajnog tima su i mladi košarkaši koje je Fondacija Mozzart nagradila besplatnim učešćem. Svoje mesto izborili su na otvorenom času košarke, održanom na terenu koji je Fondacija Mozzart otvorila u čast Željka Rebrače u beogradskom naselju Stepa Stepanović.

„Ideja tima je bila da pored košarke na kampu bude i edukativni deo jer smatramo da je bitan u rzvoju kod dece, jer za deset dana ne mogu da nauče sve o košarci i zato pokušavamo da se bavimo i disciplinom kao i da se trudimo da decu odvojimo od telefona. Fondacija Mozzart prepoznala je naš rad i uspešna saradnja traje godinama unazad“ izjavio je Željko Rebrača i naglasio da je jedan od glavnih ciljeva kampa da se od potencijalnih vrhunskih sportista naprave, pre svega, vrhunski ljudi.

Mozzart, Zlatibor
foto: Promo

Bivši reprezentativac je istakao da su aktivnosti ovog tipa bile tek u povoju kada je on počinjao i da je svestan koliko je kamp značajan za mlade nade igre pod obručima. Posebno ga raduje što na ovaj način ima priliku da prenosi bogato iskustvo koje je sticao kroz igru za nacionalni tim i NBA ligu.

Polaznicima kampa su obezbeđeni svi potrebni uslovi za kvalitetan rad i razvoj, od vrhunskog stručnog kadra, pravilne ishrane do segmenata koji se fokusiraju na psihološku pripremu kao izuzetno važan činilac za formiranja vrhunskih sportista.

Mozzart, Zlatibor
foto: Promo

Da je misija kampa i više nego uspešna potvrđuju mladi košarkaši koji su jednoglasno istakli da im je ovo iskustvo bilo od izuzetnog značaja za usavršavanje igre, ali da je glavna vrednost koju su usvojili timski rad kao jedini siguran način za pobedu.

Mozzart, Zlatibor
foto: Promo

Kamp za mališane nastavak je uspešne saradnje Fondacije Mozzarta i Akademije Rebrača u okviru koje je veliki broj mladih do sada imao priliku da besplatno pohađa školu košarke i ostvari svoje snove.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track