HODŽSON KAO MIHAJLOVIĆ: Englezi će pevati himnu na SP u Brazilu
Foto: AP

U susret Mundijalu

HODŽSON KAO MIHAJLOVIĆ: Englezi će pevati himnu na SP u Brazilu

Brazil 2014 -
Engleske fudbalere su u zemlji mnogi kritikovali jer uoči utakmica mnogi od njih ne pevaju himnu "Bože čuvaj kraljicu"

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas da će svi njegovi igrači na predstojećem Svetskom prvenstvu u Brazilu pevati britansku himnu.

Engleske fudbalere su u zemlji mnogi kritikovali jer uoči utakmica mnogi od njih ne pevaju himnu "Bože čuvaj kraljicu".

Napadač Mančester junajteda Vejn Runi na početku reprezentativne karijere nije pevao himnu, dok je njegov saigrač Gari Nevil rekao da umesto pevanja himne, više voli da se koncentriše na utakmicu.

Hodžson, koji je dve godine na klupi Engleske, zatražio je od svih igrača da u Brazilu pevaju himnu.

"Vrlo retko igrate međunarodne utakmice protiv protivnika koji ne pevaju himnu, a odlučili smo da i mi sa tim počnemo pošto smo veoma ponosni i srećni što nosimo dres reprezentacije Engleske", rekao je Hodžson, preneli su britanski mediji.

U odnosu na Evropsko prvenstvo 2012. godine u engleskoj reprezentaciji ima 12 novih igrača, a Hodžson je rekao da će ih podsetiti da ovoga leta moraju da pevaju himnu.

"Možda moramo da ih podsetimo da se ekipa promenila. Nadam se da će pevati. Mislim da smo sjajni do početka drugog stiha, a posle toga ne znamo...", rekao je kroz osmeh 66-godišnji selektor.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, Engleska će igrati u Grupi D sa Italijom, Urugvajem i Kostarikom. Prvu utakmicu na turniru Englezi igraju 14. juna u Manausu protiv Italije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track