MOĆNI ZMAJEVI: Bosna pobedila Meksiko, Erera napao Sušića
Foto: Reuters

Dobra uvertira izabranika Safeta Sušića

MOĆNI ZMAJEVI: Bosna pobedila Meksiko, Erera napao Sušića

Brazil 2014 -
Pre gola Bosna je imala tri šanse preko Edina Džeka, prvi put odbranio je golman, a druga dva šuta otišla su preko gola

ČIKAGO - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedila je Meksiko sa 1:0 u prijateljskoj utakmici u Čikagu.

Jedini gol za Bosnu postigao je Izet Hajrović u 41. minutu. Prethodno je pogrešio jedan igrač meksičkog tima, lopta je došla do Senada Salihovića na levoj strani, a on je dodao do Hajrovića koji je levom nogom sa osam metara pogodio mrežu golmana Alfreda Talavere.

Pre gola Bosna je imala tri šanse preko Edina Džeka, prvi put odbranio je golman, a druga dva šuta otišla su preko gola.

Golman Bosne Asmir Begović je ozbiljnije intervencije imao u završnici utakmice, odbranio je udarac glavom Fransiska Rodrigesa u 86. minutu i Migela Ponse u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Utakmicu na stadionu Soldžer fild gledalo je 60.707 navijača. To je bila druga utakmica Bosne u sklopu priprema, a pre četiri dana pobedila je Obalu Slonovače sa 2:1.

Meksiku je ovo prvi poraz pod vođstvom selektora Migela Erera, a koliko je njemu teško pao poraz najbolje govori činjenica da je na konferenciji za medije napao selektora BiH Safeta Sušića.

"Kolega Sušić je pre meča najavio jedan sastav, da bi ga uoči meča promenio. To je manjak poštovanja i ozbiljnosti, a sudijama je to bilo smešno", rekao je Erero.

Po završetku meča desio se skandal i na Tviteru, pošto je ćerka selektora Erera nazvala "idiotima" sve koji su ga kritikovali zbog poraza.

"Ovo je prvi poraz posle sedam utakmica i to u prijateljskom meču, a vi ste odmah počeli da pljujete selektora. Idioti", napisala je Mišel Erera.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, reprezentacija Bosne i Hercegovine će igrati u Grupi F sa Argentinom, Iranom i Nigerijom. Prvu utakmicu na turniru izabranici Safeta Sušića igraće 15. juna u Rio de Žaneiru protiv Argentine.

Meksiko će igrati u Grupi A sa domaćinom Brazilom, Hrvatskom i Kamerunom. Prvu utakmicu Meksiko će igrati 13. juna u Natalu protiv Kameruna.

http://www.youtube.com/watch?v=p9Mbv3KvBcE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track