BENZEMA – HONDURAS 3-0: Napadač Reala sam doneo trijumf Francuskoj

Maestralna partija

BENZEMA – HONDURAS 3-0: Napadač Reala sam doneo trijumf Francuskoj

Brazil 2014 -
Fudbaleri Francuske rutinski su savladali reprezentaciju Hondurasa sa 3:0, u prvom kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

PORTO ALEGRE - Fudbaleri Francuske rutinski su savladali oslabljeni Honduras sa 3:0, u prvom kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Ključni igrač u trijumfu trikolora bio je napadač madridskog Reala Karim Benzema, koji je bio zaslužan za sva tri gola. Benzema je u završnici prvog poluvremena realizovao penal, da bi u 48. minutu, uz pomoć golmana Hondurasa duplirao prednost Francuske. On se nije tu zaustavio pošto je u 72. minutu sjajnim udarcem postigao i treći gol za "galske petlove".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Honduras je od 43. minuta imao igrača manje, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Palasios.Francuska je u Brazil stigla oslabljena pošto na Mundijalu neće igrati Frank Riberi, koji ima problema sa povredom leđa. U trvoj utakmici Grupe E Švajcarska je u poslednjim trenucima savladala Ekvador sa 2:1.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA22.52 - Kraj utakmice!Fudbaleri Francuske rutinski su savladali oslabljeni Honduras sa 3:0, u prvom kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Karim Benzema je bio najzaslužniji za prvi trijumf "trikolora" na Mundijalu u Brazilu. 22.41 (83. minut) - Garido dobija žuti kartonNova opomena za igrače Hondurasa.Ovog puta žuti karton je dobio Garido posle prekršaja nad Matudijem.22.30 (72. minut) - Gooooool, Francuska vodi 3:0!Karim Benzema je ponovo bio koban za Honduras. Posle jednog slobodnog udarca lopta se odbila do napadača Reala, koji sa desne strane iz teške pozicije šalje projektil pod prečku za 3:0.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.22 (64. minut) - Matudi pogađa spoljni deo mrežeNovo uzbuđenje na stadionu "Beira-Rio". Francuska je bila veoma blizu trećeg gola, ali Matudi pogađa samo spoljni deo mreže.22.16 (58. minut) - Sjajna odbrana ValjadaresaPonovo je Benzema testirao golmana Hondurasa, ali Valjadares odličnom intervencijom uspeva da spreči novi gol.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.11 (53. minut) - Novi žuti kartonBonjek dobija žuti karton posle neopreznog starta na Evru.22.06 (48. minut) - Gooooool, Francuska vodi 2:0!Benzema koristi sjajno dodavanje i gađa suprotni ugao gola. Međutim, lopta se odbija o stativu i pogađa golmana Valjadaresa u leđa i prelazi gol liniju.

Dokaz da je lopta prešla liniju
Dokaz da je lopta prešla liniju

22.04 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeNastavljen je meč na stadionu "Beira-Rio". Honduras će u drugom poluvremenu igrati sa igračem manje pošto je u 43. minutu isključen Palasios.II poluvreme21.48 - Kraj prvog poluvremenaFrancuska posle prvih 45 minuta igre vodi protiv Hondurasa sa 1:0. Jedini gol na stadionu u Porto Alegreu postigao je Karim Benzema sa penala u 45. minutu.21.47 (45. +) - Valbuena šutira, golman braniPokušao je Valbuena iskosa iz slobodnog udarca da iznenadi golmana Hondurasa. Međutim Valjadares je bio oprezan i koncentrisan.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.46 (45. +) - Žuti karton za Kabajafrancuski reprezentativac dobija novi žuti karton zbog novog prekršaja.21.44 (45. minut) - Gooooool, Francuska vodi 1:0!Benzema je bez greške izveo penal i šalje loptu pod prečku.21.42 (43. minut) - Penal za Francusku!Pogba je pao u kaznenom prostoru posle duela sa Palasiosom, koji ga je gurnuo sa leđa. Glavni sudija Brazilac Sandro Rici pokazuje na belu tačku, a reprezentativac Hondurasa dobija drugi žuti, odnosno crveni karton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.36 (37. minut) - Nova prilika za FrancuzeMatudi je dobro prošao tražio je Benzemu, ali su trikolori na kraju dobili samo korner. 21.27 (28. minut) - Žuti kartoni za Pogbu i PalasiosaPosle duela Pogbe i Palasiosa, Francuz je završio na zemlji. Palasios ga ja potom i nagazio pa mu je Pogba uzvratio. Usledilo je opšte koškanje, a sve se završilo dva mi9nuta kasnije sa dva žuta kartona.21.24 (23. minut) - Francuzi ponovo tresu prečkuGrizman po drugi put pogađa okvir gola Hondurasa. Centrirao je Evra, a Grizman glavom ponovo pogađa prečku.21.20 (19. minut) - Nikola Karabatić ut "trikolore"Poznati Rukometaš Nikola Karabatić na Tviteru je podržao selekciju Francuske.

21.14 (15.minut) - Matudi pogađa prečkuPosle novog slobodnog udarca Valbuene, lopta dolazi do Matudija koji odlično šutira, ali golman Valjadares uspeva da skrene loptu koja pogađa prečku.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.10 (11. minut) - Pritisak FrancuzaDva slobodna udarca u dva minuta sa gotovo indentičnog mesta s desne strane za Francuze. Međutim, prvi put Benzema loše šutira, a drugi put odbrana dobro interveniše. 21.06 (7. minut) - Žuti karton za EvruEvra ruši Nahara koji je krenuo u kontranapad i dobija prvi žuti karton na utakmici.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.00 (1. minut) - Počela je utakmicaFudbaleri Francuske u Porto Alegreu igraju protiv Hondurasa u drugoj utakmici prvog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu.20.55 - Igrači su na terenuSve je spremno za početak druge utakmice Grupe E u kojoj se sastaju reprezentacije Francuske i Hondurasa. Pre početka meča nisu intonirane nacionaln himne zbog problema na stadionu "Beira-Rio".

20.40 - Poznate su startne postaveBivši fudbaler Crvene zvezde Luis Garido nalazi se u startnoj postavi selekcije Hondurasa. On je u prolećnom delu sezone 2012/2013. odigrao 10 utakmica za Crvenu zvezdu.

Francuska: Loris, Debiši, Evra, Varan, Kabaj, Valbuena, Benzema, Grizman, Matuidi, Pogba Honduras: Valjadares, Figeroa, Bernardez, Izagire, Palasios, Bengston, Kostli, Espinoza, Nahar, Garido, Bekele

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track