BLOG UŽIVO: Lepotice zasenile fudbalere na Mundijalu

Dan šesti

BLOG UŽIVO: Lepotice zasenile fudbalere na Mundijalu

Brazil 2014 -
Lepe devojke su u centru pažnje na meču Brazil - Meksiko
1 / 9 Foto: Reuters

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o Svetskom prvenstvu na jednom mestu.02:00 - Pobeda Belgije i dva remijaŠestog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u Brazilu pobedu je ostvarila samo reprezentacija Belgije. "Crveni đavoli" su u prvoj utakmici Grupe H savladali Alžir sa 2:1. U nastavku takmičenja viđena su dva remija. U prvoj utakmici druge runde Mundijala Brazil i Meksiko su u Grupi A odigrali meč bez golova, dok je poslednja utakmica prvog kola između Rusije i Južne Koreje, u Grupi H, završena rezultatom 1:1. U sredu se igraju dva meča Grupe B, Australija – Holandija (18.00) i Španija – Čile (21.00). U poslednjoj utakmici dana, u okviru Grupe A, sastaju se Kamerun i Hrvatska (00.00)00:00 - Dempsi polomio nos, ali će igrati protiv PortugalaKapiten američkih fudbalera Klint Dempsi nastupiće protiv Portugala i pored toga što mu je polomljen nos na susretu sa Ganom (2:1). Portparol reprezentacije SAD Majkl Kamarmen rekao je da još nije utvrđeno da li će Dempsi igrati sa ili bez zaštitne maske. Dempsi je polomio nos u duelu sa Džonom Bojeom u 33. minutu utakmice sa Ganom, kada su se dva igrača našla u vazdušnom duelu, ali je odigrao ceo meč. 23:35 - Felaini: Presrećan samBelgijski fudbaler Maruan Felaini rekao je da je presrećan što je bio deo tima koji je preokrenuo rezultat protiv Alžira (2:1) na Svetskom prvenstvu u Brazilu. "Uvek sam govorio da će klupa napraviti razliku, i to smo ponovo pokazali", rekao je Felaini posle utakmice u Belo Horizonteu.23:01 - Francuzi optimisti po pitanju oporavka KabajaStručni štab reprezentacije Francuske uveren je da će se vezista Joan Kabaj oporaviti od povrede prepona i da će biti spreman za naredni susret na Svetskom prvenstvu. "Prilično vremena je ostalo do početka utakmice i nema razloga da verujemo da Kabaj neće igrati. On trenira prilično dobro", rekao je pomoćni trener reprezentacije Gi Stefan francuskim medijima. Kabaj ima problema sa preponama, zbog čega je izveden iz igre na susretu sa Hondurasom u prvom kolu. Kabaj je propustio nekoliko treninga, ali se danas pridružio ekipi.22:05 - Selektor Belgije: Pokazali smo veliku mentalnu snaguSelektor fudbalske reprezentacije Belgije Mark Vilmots rekao je, posle pobede nad Alžirom, da je njegova ekipa pokazala veliku mentalnu snagu na početku SP. "Znali smo da će biti teško, da neće biti prostora... Napravili smo jednu grešku i platili smo zbog nje. Pokazali smo mentalnu snagu i vratili smo se", rekao je Vilmots. Fudbaleri Belgije pobedili suposle preokreta selekciju Alžira sa 2:1 u prvom kolu Grupe H na SP u Brazilu. 21:44 - Lepotice na tribinama uživaju uz meč Brazil - Meksiko

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21:25 - Koentrao završio Mundijal

Portugalski fudbaler Fabio Koentrao završio je učešće na Svetskom prvenstvu u Brazilu zbog povrede butine, saopštio je danas nacionalni savez te zemlje. Koentrao je napustio utakmicu sa Nemačkom u 65. minutu, a na tom susretu lakše su se povredili i Ugo Almeida i golman Rui Patrisio. Portugal će u narednom susretu u nedelju igrati sa SAD, a na tom meču neće nastupiti Pepe zbog crvenog kartona.21:15 - Kobi Brajant prati meč Brazil - Meksiko

21:01 - Gece: Miler vodi Nemačku do titule na SPNemački fudbaler Mario Gece rekao je da veruje da njegov saigrač Tomas Miler ima sve što je potrebno da reprezentaciju vodi do titule svetskog prvaka na Mundijalu u Brazilu. Miler je u meču prvog kola Grupe G protiv Portugala, koji je Nemačka dobila sa 4:0, postigao het-trik. "Učinak Tomasa Milera je bio izvanredan. Već je postigao tri gola. To je veoma, veoma važno kako za tim, tako i za njega. On je vrhunski igrač i može da postigne gol ni iz čega. Sposoban je da to uradi, a, naročito na Svetskom prvenstvu, to može biti odlučujuće", rekao je Gece.20:30 - Adrijana Lima bodri Brazilce uoči meča sa Meksikom 20:10 - Suarez: Pobedićemo EnglezeUrugvajski fudbaler Luis Suares pozvao je navijače te reprezentacije da ostanu mirni i dodao da će dati sve od sebe da pobede Englesku u predstojećem meču SP. Urugvaj je doživeo iznenađujući poraz u prvom kolu od Kostarike sa 3:1. Taj meč Grupe D Suarez je posmatrao sa klupe, pošto se i dalje oporavlja od operacije kolena. On će verovatno biti u timu protiv Engleske, kojoj će takođe biti potrebna pobeda posle poraza od Italije u prvom kolu.19:40 - Meksički narko-bos uhapšen u Rio de ŽaneiruPrvi čovek jednog meksičkog narko-kartela uhapšen na aerodromu u Rio de Žaneiru, kada je krenuo na utakmicu Brazil - Meksiko. On je došao u Brazil iako je znao da ga traže Sjedinjene Američke Države. Narko-bos je bio toliko neoprezan da se opušteno pojavio na aerodromu, iako je Interpol za njim raspisao međunarodnu poternicu. Selekcije Brazila i Meksika u Fortalezi (21.00) igraju prvi meč drugog kola Grupe A na Mundijalu.

19:16 - Humels veruje da će se oporaviti od povrede

Reprezentativac Nemačke Mats Humels rekao je da veruje da njegovo učešće na SP u Brazilu nije završno uprkos povredi koju je zaradio na meču s Portugalom. "Povreda ne izgleda tako da ću zbog nje morati da završim Svetsko prvenstvo. Možda će me koštati jedne utakmice, a možda ni toliko. Izgledalo je gore nego što jeste... Biće u redu", rekao je Humels. Nemačka je u prvom kolu Grupe G pobedila Portugal sa 4:0, Humels je bio strelac drugog gola, ali je morao ranije da napusti teren zbog povrede.

18:55 - Murinjo: Kasiljas mora da brani protiv ČileaTrener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da bi Španija trebalo da zadrži na golu Ikera Kasiljasa i u predstojećem meču SP protiv Čilea. Upravo je Murinjo kao trener Reala poslao Kasiljasa na klupu i mesto prvog golmana dodelio Dijegu Lopezu, ali sada savetuje selektoru Španije Visenteu del Boskeu da to ne učini. "Ja ne bih ostavio Kasiljasa na klupi protiv Čilea. Pozicija golmana je vrlo specifična i ja ne volim promene igrača zbog jedne loše partije. Mislim da bi golman trebalo da bude zamenjen zbog loše forme, kada pokaže da nema samopouzdanje", rekao je Murinjo.

18:32 - Gol Dempsija peti najbrži u istoriji SPGol Klinta Dempsija posle 30 sekundi meča prvog kola grupe G u Natalu, između SAD i Gane (2:1), peti je najbrži pogodak u istoriji svetskih prvenstava, saopštila je FIFA. Prvo se pojavilo da je Dempsi gol postigao posle 32, a zatim i 29 sekundi, ali je usledilo objašnjenje portparola FIFA Delije Fišer. "Trideset sekundi, to je vreme koje smo dobili od naših statističara", rekla je Fišer. Najbrži pogodak u istoriji Mundijala postigao je 2002. godine Turčin Hakan Šukur, kome je bilo potrebno 11 sekundi da zatrese mrežu Južne Koreje.

18:16 - Bufon se oporavio od povredeGolman i odbrambeni fudbaler Italije Đanluiđi Bufon i Matija De Šiljo oporavili su se od povreda, pa su se vratili treninzima reprezentacije. Takođe, posle manjih povreda, treninzima selekcije Italije vratili su se Danijele De Rosi i Andrea Barzalji. Bufon i De Šiljo su propustili prvi meč u Grupi D na SP u kojem je Italija savladala Englesku sa 2:1. Golman Italije, Bufon, dan uoči utakmice sa Engleskom je na treningu povrdio levi skočni zglob, dok je De Šiljo imao povređen levi butni mišić. Italijani tako u drugi meč na Mundijalu, protiv Kostarike, ulaze u punom sastavu. 18:01 - Eto pokazao povređeno koleno

http://www.youtube.com/watch?v=YWOPTiBHL7M
17:44 - Maradona sumnja da Argentina može do tituleLegendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je da sumnja da reprezentacija njegove zemlje može da osvoji titulu prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu. "Argentina koju smo videli u meču protiv BiH nije tim koji može da osvoji Mundijal. Voleo bih da mogu da kažem nešto drugačije. Ova reprezentacija ima potencijal, ali imaju ga i Brazil, Nemačka i Holandija", rekao je Maradona i dodao: "Mesi može da pomogne, ali ne može sam da dobije svaki meč".

17:21 - Meksički kardinali se mole za pošteno suđenjeMeksički nadbiskup, kardinal Norberto Rivera Karera priznao je da prati nastupe nacionalnog fudbalskog tima na SP u Brazilu. On je u kolumni u jednom meksičkom listu napisao da uoči večerašnjeg meča protiv Brazila očekuje pošteno suđenje i dobru igru.16:45 - Ljudska replika trofeja za MundijalUmetnica iz Londona Ema Alen pretvorila je sebe u ljudsku repliku trofeja koji se dodeljuje na SP u Brazilu. Ona je na društvene mreže postavila fotografiju na kojoj je prekrivena zlatnom bojom za telo, a njene ruke kompletiraju dizajn poznatog trofeja. Za samo 24 časa njenu fotografiju videlo je preko pola miliona ljudi. Alenova je provela 2,5 sata transformišući se ispred ogledala, pre nego što se slikala. Ona je istakla da nije veliki ljubitelj fudbala, ali da je došla na tu ideju jer trofej koji se dodeljuje svetskim šampionima legendaran širom sveta.

16:27 - Žizel Bundšen uručuje pehar pobedniku Mundijala!Pehar pobedniku SP uručiće poznata brazilska manekenka Žizel Bundšen. Ovu vest su objavili američki mediji, koji su upućeni u dešavanja u životu brazilske manekenke. Žizel živi u Masačusetsu sa svojim suprugom Tomom Brejdijem, kvoterbekom Nju Ingland Petriotsa. Mediji podsećaju da je običaj da lider zemlje domaćina ima čast da uruči pehar pobedniku SP. Međutim, predsednica Brazila Dilma Rusef nije preterano popularna u svojoj zemlji zbog navoda o korupciji i afera koje prate organizaciju ovogodišnjeg Mundijala. Kako bi se predupredili zvižduci odlučeno je da pehar pobedniku dodeli čuvena manekenka.

15:50 - Pogledajte reakcija navijača u Americi posle gola DempsijaPogodak Klinta Dempsija na utakmici sa Ganom oduševio navijače širom Sjedinjenih Američkih Država.

http://www.youtube.com/watch?v=5sw0WYoUed8
http://www.youtube.com/watch?v=C_EMGwdM9uA

15:31 - Pucnjava ispred hotela gde su smešteni fudbaleri Hondurasa?Brazilska policija istražuje da li je bilo pucnjave ispred hotela u Porto Felisu, nekoliko sati pre nego što je tu smeštena fudbalska reprezentacija Hondurasa. Policijski službenik Porta Felisa je rekao da za sada nije jasno da li je pucanj bio iz vatrenog oružja, ili se radilo o petardi. Kako je navedeno, nisu pronađene čaure, koje bi ukazivale da je bilo pucnjave, niti je metkom ostećen hotel Transamerika.

14:57 - Eto: Biće čudo ako zaigram protiv HrvatskeKapiten fudbalske reprezentacije Kameruna Samuel Eto rekao je danas da su veoma male šanse da nastupi na meču protiv Hrvatske u drugom kolu Svetskog prvenstva u Brazilu. Najbolji igrač Kameruna je na utakmici protiv Meksika (0:1) obnovio povredu kolena, koja ga je muči već više od tri meseca."Nadam se da će mi Bog pomoći i da će napraviti čudo kako bih mogao da igram za svoju zemlju. U suprotnom i dalje ću imati veliku ulogu, kao kapiten moram da budem podrška saigračima kako bismo ostvarili važan trijumf", rekao je Eto za kamerunsku nacionalnu televiziju. 14:29 - Sušić: Plasman u osminu finala je u našim rukamaSelektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić rekao je danas da je zadovoljan zbog nerešenog rezultata na utakmici između Nigerije i Irana i dodao da plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu sada najviše zavisi od njegove selekcije."Gledao sam duel dva tima sa kojima ćemo se boriti za plasman u drugu fazu. Rezultat 0:0 je odličan za nas, a najbitnija stvar u celoj priči je činjenica da sa četiri boda možemo u osminu finala. Imamo veliku šansu i nadam se da nećemo izgubiti neki od preostala dva meča. Ništa nije gotovo, ali sve je u našim rukama", rekao je Sušić za sajt FIFA.Bosna i Hercegovina je u prvom meču izgubila od Argentine sa 2:1, a sledeći meč igra protiv Nigerije 18. juna u Kujabi.14:01 - Kazorla: Posle SP ću razmišljati o odlasku iz ArsenalaFudbaler Arsenala Santi Kazorla izjavio je danas da će posle Svetskog prvenstva u Brazilu razmisliti o odlasku iz londonskog kluba."Kada se završi Svetsko prvenstvo razmišljaću o svojoj budućnosti. Ne želim sada da razmišljam o klubovima i rekao sam mojim agentima da mi ništa ne govore ako i kada stignu ponude", rekao je Kazorla, preneli su britanski mediji.Kazorla je 2012. godine iz Malage prešao u Arsenal za 16,5 miliona funti, a ugovor sa londonskim klubom ističe mu 2016. godine.

13:28 - Hrvatski navijač koji kritikuje odluku o penalu je ustvari Irac

http://www.youtube.com/watch?v=xs9Y7yGHFtY

13:00 - Gol Robina van Persija završio u stripuGotovo nepodeljena mišljenja su da je gol Robina van Persija na meču Holandija - Španija najlepši do sada. U prilog tome ide i podatak da je napravljen strip o tom pogotku.

12:27 - Selfi Angele Merkel i Lukasa Podolskog

12:12 - Mesi traži promenu taktikeNajbolji napadač Argentine Lionel Mesi rekao je da se nada da će u narednim mečevima na Svetskom prvenstvu njegov tim igrati u formaciji 4-4-2. Kapiten "Gaučosa" na taj način indirektno je kritikovao odluku selektora Alehandra Sabelje da protiv Bosne izvede tim u formaciji 3-5-2.

11:32 - Najpopularnija muzička grupa iz Koreje podržala je svoje fudbalere pred meč protiv Rusije

http://www.youtube.com/watch?v=fpTNuM8IZ0U

11:30 - Skoro 9 miliona tvitova tokom meča Nemačka - PortugalijaMeč između Nemačke i Portugalije drugi je na listi mečeva sa najviše tvitova, sa nešto više od 8.9 miliona poruka na ovoj društvenoj mreži. Prvi je i dalje meč između Brazila i Hrvatske, tokom kojeg je poslati 12.2 miliona tvitova.

11:24 - Vejn Runi će u nastavku Mundijala imati podršku porodice koja je stigla u Brazil

11:20 - Brazilci protestovali protiv FIFA i palili zastavu Amerike

http://www.youtube.com/watch?v=ujm5guH_Kww

10:57 - Švajnštajger i Miler podsećaju na tri pogotka protiv Portugala

10:44 - Džejmi Oliver preporučuje recept dana za Mundijal

10:12 - Kapelo zabranio reprezentativcima Rusije korišćenje TviteraSelektor Rusije Fabio Kapelo zabranio je svojim igračima korišćenje Tvitera tokom Svetskog prvenstva. Rusi prvu utakmicu igraju večeras u ponoć protiv Koreje.

09:43 - Klinsman: Imali smo sreće, moramo bolje

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije SAD Jirgen Klinsman priznao je danas da je njegova ekipa imala sreće u pobedi nad Ganom (2:1) u prvom kolu Mundijala. Amerikanci su do trijumfa došli golom Džona Bruksa u 86. minutu."Cela klupa je skočila. Postigli smo gol nekoliko trenutaka pošto je Gana izjednačila. Ne postoji bolji način da se pobedi. Ipak, u finišu smo se opet povukli, pa sam morao da vičem na igrače", rekao je Klinsman novinarima posle utakmice u Natalu.

09:12 - Kapelo: Plasman na SP u Brazilu važan za Rusiju

Foto: AP
Foto: AP

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo izjavio je danas da je za ruski fudbal važno što ta reprezentacija nastupa na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Prvi put posle 12 godina Rusija se plasirala na Svetsko prvenstvo, a u Brazilu će igrati u Grupi H s Belgijom, Alžirom i Južnom Korejom."Za nas je važno što smo u Brazilu, pošto na svetskim prvenstvima nismo igrali od 2002. godine. To je za celu zemlju korak napred. Naravno, igraćemo i na narednom Mundijalu, pošto smo domaćini, a ovaj trunir će biti dobra prilika da uporedimo naš tim s najboljim svetskim ekipama", rekao je Kapelo, preneli su ruski mediji. "Iskustvo iz Brazila iskoristićemo prvo za Evropsko prvenstvo (u Francuskoj), a onda i za naredno Svetsko prvenstvo", dodao je italijanski trener. Takmičenje na turniru Rusija počinje u ponoć, utakmicom s Južnom Korejom.

08:30 - Startuju Rusi i Belgijanci, Brazil protiv Meksika

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Danas su na programu tri meča. Od 18 časova Belgijanci igraju protiv Alžira, tri sata kasnije Brazil za rivala ima Meksiko, dok se u ponoć sastaju Rusija i Koreja. Sve mečeve možete pratiti na portalu Kurir sporta putem ekskluzivne aplikacije urađene u vrhunskoj tehnologiji.

08:10 - Pobede Nemačke i SAD, prvi remi na Mundijalu

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Petog dana prvenstva sveta u fudbalu postignuti su sledeći rezultati

NEMAČKA - PORTUGALIJA 4:0

IRAN - NIGERIJA 0:0

SAD - IRAN 2:1

Pregled petog dana Mundijala možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track