OBAMA IZNENADIO HAUARDA: Moraćeš da se obriješ da te navijači ne bi proganjali

Predsednik pozvao heroja nacije

OBAMA IZNENADIO HAUARDA: Moraćeš da se obriješ da te navijači ne bi proganjali

Brazil 2014 -
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama pozvao je telefonom golmana Tima Hauarda i čestitao mu na sjajnom nastupu na Svetskom prvenstvu u Brazilu

VAŠIGTON - Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama pozvao je telefonom kapitena fudbalske reprezentacije Klinta Dempsija i golmana Tima Hauarda i čestitao im na sjajnom nastupu na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Selekcija SAD je prvu fazu takmičenja završila na drugom mestu Grupe G sa četiri osvojena boda. Amerikanci su na startu Mundijala savladali Ganu sa 2:1, zatim su igrali nerešeno sa Portugalom 2:2, dok su u trećem kolu poraženi od Nemačke sa minimalnih 1:0.Izabranici selektora Jirgena Klinsmana eliminisani su u osmini finala, posle velike borbe sa Belgijom. Amerikanci su poraženi tek posle produžetaka, rezultatom 2:1. U takvoj situaciji Obama je pohvalio sve članove reprezentacije, a posebno golama Hauarda koji je preko noći postao američki heroj.Naime, golman Evertona i reprezentacije SAD je u susretu sa Belgijom upisao čak 16 odbrana i još niz odličnih intervencija, koje su i donele produžetke njegovom timu."Ponosni smo zbog vas. Kao neko kome je fudbal bio prvi sport, neverovatno mi je kako ste osvojili srca svih ljudi u zemlji. Mislim da ste prvi put skrenuli pažnju cele nacije. Bili ste fantastični", rekao je Obama.

Predsednik SAD se zatim našalio sa Hauardom koji je "Ne znam kako ćeš preživeti horde navijača kad se vratiš kući. Moraćeš da obriješ bradu kako te ne bi prepoznali", dodao je Obama.

http://www.youtube.com/watch?v=jNK93KpHaJg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track