NIKOLA MIROTIĆ ZA KURIR: Volim Srbiju, nisam znao šta cepam!
Foto: Dado đilas

Cepanje srpske zastave pod lupom FIBA

NIKOLA MIROTIĆ ZA KURIR: Volim Srbiju, nisam znao šta cepam!

EP Košarka -
Imam prijatelje, rođake i kumove u Srbiji, tako da mi je žao zbog svega ovoga, pravdao se Kuriru španski košarkaš crnogorskog porekla

Deset puta u razgovoru koji je trajao nešto više od dva minuta Nikola Mirotić se izvinio zbog cepanja srpske zastave posle meča Španija - Italija!

Košarkaš rođen u Podgorici pokazao je da se kaje, a na momente se nalazio na ivici suza.Kako saznajemo, odmah posle utakmice Mirotić je otišao kod srpskih igrača u hotel da im se izvini i objasni šta se desilo. Ispovest pred srpskim novinarima posle treninga počeo je pokajničkim rečima.- Naravno da mi je krivo i žao zbog svega što se desilo. Nisam znao da je u pitanju bilo koja zastava. Na snimku se može videti kako sam išao spuštene glave jer smo izgubili utakmicu. Krenuo sam tako u svlačionicu i video sam nešto na glavi. Prvi potez mi je bio da skinem to sa sebe. Tek sam na kraju video da je u pitanju srpska zastava. Mnogo mi je krivo, posebno zato što je u pitanju Srbija. Žao mi je - glasilo je Mirotićevo opravdanje.

Svestan je Mirotić gluposti koju je napravio:- Poštujem sve nacije i države. Naučiću nešto iz ovoga, idemo dalje. Žao mi je.Španski košarkaš dodao je da nije čitao vesti i komentare na internetu, ali da je svestan besa u Srbiji:- Razumem navijače, u pravu su. To je velika uvreda. Ne očekujem da mi iko oprosti, ali samo kažem ono što se desilo, a to je da nisam znao da je u pitanju bilo koja zastava. Pogrešio sam. Igrali smo protiv Italije, odakle sam znao da će tu biti srpska zastava.Još jednom je Podgoričanin imao potrebu da izrazi kajanje.- Želim da se izvinim svim uvređenim - igračima Srbije, navijačima, svim gledaocima... Nije bio lep potez. Srbiju volim i poštujem. Imam prijatelje, rođake i kumove u Srbiji, tako da mi je stvarno žao - pokajnički će Nikola Mirotić.Španski mediji pišu da bi njihov košarkaš Nikola Mirotić mogao da bude suspendovan sa Evrobasketa nakon što je pocepao srpsku zastavu. Zasad još nije poznato kakvu će odluku doneti FIBA povodom tog incidenta, ali jedna od opcija je i da bude izbačen sa šampionata.

http://www.youtube.com/watch?v=jwsHRj0GWIs

Španska MarkaBJELICA OČITAO LEKCIJU MIROTIĆU!Španska Marka uslikala je scenu neprijatnu za Nikolu Mirotića. Naime, srpski košarkaš Nemanja Bjelica prišao je Mirotiću u hotelu posle skandaloznog čina - cepanja srpske zastave. Izraz lica našeg reprezentativca govori više od hiljadu reči, a na slici je primetan i osramoćeni otac Nikole Mirotića. Navodno, Bjelica je zamerio španskom reprezentativcu rodom iz Podgorice, a ovaj mu se izvinjavao.

Brane seŠPANSKI SAVEZ: MIROTIĆ NIJE ZNAO DA JE TO SRPSKA ZASTAVAPovodom incidenta oglasio se i portparol španske reprezentacije Ibona Lande, koji je siguran da Mirotić nije znao da je u pitanju srpska trobojka.- Uveren sam u to da Mirotić nije znao da je reč o srpskoj zastavi. To mi Nikola nije rekao, ali sam siguran da je tako bilo, jer Nikola vrlo dobro zna šta taj potez znači i kako bi to moglo da bude protumačeno - poručio je Lande.

Komentari na portalima NAVIJAČI BESNI: STIDI SE IZRODE!Na vest o skandaloznom Mirotićevom činu stigli su različiti komentari. Dok ga na crnogorskim portalima uglavnom veličaju, komentari na srpskim su isključivo negativni, a evo i nekih: „Izbacite ovog čoveka sa Evrobasketa“, „Koreni su ti iz Srbije, a ti tako prema zastavi“, „Stidi se, izrode“...

Povici ispred areneŠPANSKA PI.DO, SRBIJU SI IZDOSrpski navijači ispred Mercedes-Benc arene juče su pre meča Srbija - Turska skandirali protiv Nikole Mirotića. Ogorčeni zbog poteza španskog reprezentativca, navijači „orlova“ vređali su Mirotića.- Pu.iće nam ku.ac Mirotić, Mirotić - glasio je stih, koji je ubrzo promenjen.- Španska pi.do, Srbiju su izdo - grmelo je iz grla navijača naše reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track