NEOBIČAN HOTEL: Francuzi spavaju u crkvi
Foto: D

Domaći igrači smešteni u verskom objektu

NEOBIČAN HOTEL: Francuzi spavaju u crkvi

EP Košarka -
Igrači i trener „trikolora“ pričali s novinarima u sali koja je namenjena crkvenim događajima, a sada služi za Evropsko prvenstvo

Hotel u kojem su smešteni francuski reprezentativci nalazi se u samom centru grada. Odmah, već na prvi pogled, može se zaključiti da to nije običan hotel.

A na zidu ikone... Najneobičnija konferencija za medije
A na zidu ikone... Najneobičnija konferencija za medije

Čudna arhitektura navodi na vezu hotela i crkve, a za to smo i dobili potvrdu odmah po ulasku u prostorije. Naime, predvorje crkve pretvoreno je u salu za konferencije. Na zidu su ostale slike ikona, a odmah pored tog dela nalazi se prava crkva, u kojoj ništa nije dirano. U holu hotela na zidovima su slike svetaca. Strani novinari koji su došli na konferenciju Francuske pažljivo su razgledali ovaj verski objekat koji je malo promenio namenu zbog potreba Evropskog prvenstva u košarci. Videćemo da li će domaćoj reprezentaciji pomoći u ostvarenju sportskih ambicija ovakav versko-hotelski kompleks.

Francuski igrači su u dobroj meri posvećeni religiji, ali i čitanju. Tako smo videli Borisa Dijaoa kako šeta holom hotela s literaturom u rukama. Sada im je u mislima polufinale sa Španijom, koju su pobedili u Sloveniji pre dve godine i postali šampioni.- To ništa ne znači, iako smo sada domaćini, moraćemo da odigramo najbolje što možemo. Iako Španija nije došla u najboljem sastavu, videli ste kako su pobedili Grke. Znali smo da će igrati sve bolje i bolje, tako da ne sme biti opuštanja niti praznog hoda kao u prvom poluvremenu protiv Letonije - rekao je Dijao.Ispred impozantnog zdanja Francuze je čekao autobus koji ih je vozio na trening. Bilo je tu i stotinak njihovih navijača.

Ovo je hotel... Crkveni oltar
Ovo je hotel... Crkveni oltar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track