HRVATSKA PRED MEČ ODLUKE! Mulaomerović: Dan odmora za bolju pripremu za Ukrajinu
Foto: Saša Pavlić

evropsko prvenstvo

HRVATSKA PRED MEČ ODLUKE! Mulaomerović: Dan odmora za bolju pripremu za Ukrajinu

Eurobasket 2022 -

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon dve pobede i dva poraza u samo pet dana ima dan odmora uoči četvrtka kada joj sledi i poslednja utakmica u grupi protiv Ukrajine.

"Momci su se stvarno umorili, imali smo četiri utakmice u pet dana i dobro je da danas imamo slobodan dan. Sledi za nas vrlo bitna utakmica protiv Ukrajine, vrlo atletične i dobre ekipe sa par vrhunskih individualaca. Zato i imamo slobodan dan, da se odmorimo, da pogledamo i analiziramo i napravimo dobar skauting i da sutra izadjemo spremni. Važna je to utakmica za treće mesto u grupi, što nam je cilj i idemo prema tome i prema pobedi", rekao je Damir Mulaomerović.

Ukrajina je na drugom mestu u grupi C, odmah nakon Grčke koja je upisala sve četiri pobede.

"Ukrajina je vrlo dobra reprezentacija, sa jako dobrim trenerom Bagatskisom i Mikhailijukom. Videli ste da su pobedili Italiju, čak su se i protiv Grčke držali dvadeset minuta. Sve ekipe koju su došle na ovaj turnir imaju kvalitet i Evropsko prvenstvo nikad nije bilo jače. Međutim, i mi smo odigrali dobru utakmicu i potrošili smo se i zato treba smiriti tenzije, ohladiti glave, spremiti se, izaći i otići po tu pobedu", dodao je on.

Nakon utakmice s Ukrajinom, Hrvatska putuje u Berlin gde će 11. septembra odigrati utakmicu osmine finala, a protivnik će biti poznat nakon sutrašnjih odigranih utakmica

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track