PAKLEN PUT ORLOVA U NASTAVKU EVROBASKETA: Pogledajte šta očekuje Srbiju na putu do finala! NE ZNA se ko je teži rival
Foto: Starsport

evrobasket

PAKLEN PUT ORLOVA U NASTAVKU EVROBASKETA: Pogledajte šta očekuje Srbiju na putu do finala! NE ZNA se ko je teži rival

Eurobasket 2022 -

Srbija će u osmini finala igrati protiv Italije! Orlovi, kao prvoplasirani u grupi D, igraju sa četvrtoplasiranim iz grupe C - Italijom.

Košarkaši Srbije su u grupnoj fazi opravdali ulogu glavnog favorita za zlato na Evrobasketu!

Da budemo iskreno, potpuno očekivano, Orlovi su zabeležili svih pet pobeda u Pragu i sa prve pozicije idu u osminu finala.

Izabranici Svetislava Pešića su prvo mesto u grupi potvrdili ubedljivom pobedom protiv Poljske, a takmičenje po grupama je sjajnim partijama obeležio najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić, koji je na svim utakmicama bio dominantan u odnosu na rivale. A, za početak eliminacione runde - Azuri.

Italijani su veliki dužnici srpske reprezentacije od prethodnog leta, kada su eliminisali našu selekciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

PUT SRBIJE DO FINALA:

osmina finala - ITALIJA

četvrtfinale - Turska ili Francuska

polufinale - Slovenija

Pitanje je koliko nam leže kao rival... Jer ovog leta odigrana je pripremna utakmica, koju su izabranici Svetislava Pešića dobili tek nakon velikog preokreta. Ukoliko "orlovi" preskoče prvu prepreku, tamo ih sigurno čeka još teži protivnik.

Košarkaši Srbije će u četvrtfinalu na megdan pobedniku duela između Turske i Francuske.

Teško! Turska ima tri NBA igrača u svojim redovima, a kako se nokaut faza igra u Berlinu, očekuje se i velika podrška za reprezentaciju Ergina Atamana, s obzirom da u glavnom gradu Nemačke živi brojna turska emigracija.

Što se tiče Francuske, ona ima izuzetno iskusan tim gde prednjače NBA zvezde - Rudi Gober i Evan Furnije. Nisu sigurno nimalo lak rival.

Potencijalno polufinale donelo bi najverovatnije okršaj sa Slovenijom, koju izvanredno predvodi Luka Dončić.

Oni su imali baš sreće u žrebu, ali to su i zaslužili sjajnom igrom u grupi. Aktuelni evropski šampion će prvo igrati protiv Belgije, a onda protiv pobednika meča između Ukrajine i Poljske. Čini se, šetnja do polufinala, u najavi.

Na drugoj strani kostura su reprezentacije protiv kojih Srbija ne može da igra do finala. Tu su Nemačka, Grčka, Španija, Litvanija, Hrvatska...

1 / 25 Foto: Starsport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track