NAJGORE SUĐENJE U ISTORIJI EVROBASKETA: Crnogorci ogorčeni, ne mogu da veruju šta se dešava na ovom EP! ODLUČILI SU POBEDNIKA
Foto: Profimedia

evrobasket

NAJGORE SUĐENJE U ISTORIJI EVROBASKETA: Crnogorci ogorčeni, ne mogu da veruju šta se dešava na ovom EP! ODLUČILI SU POBEDNIKA

Eurobasket 2022 -

Crnogorski košarkaš Vladimir Mihailović je bio potpuno razočaran posle poraza od domaćina Nemačke u osmini finala Evrobasketa, a kao glavne krivce je, sa punim pravom, označio sudije!

- Izuzetno loš početak koštao nas je pobede, mogu slobodno da kažem. Jako loše smo otvorili utakmicu, bili smo mnogo statični u napadu, bez pravih rešenja. Na to su se nadovezali padovi u odbrani, oni su otišli na 20 i nešto razlike (najviše je bilo +27 prim.aut) i to je izgledalo stvarno jako loše. Kada su svi mislili da smo potpuno slomljeni, smogli smo snage, odigrali smo jako dobro drugo poluvremenu, ostavili smo srce na terenu. Mogu samo da budem jako ponosan na saigrače za borbu koju smo pružili - rekao je Mihailović.

Čudne odluke sudija, Periju nesportska, Šruderu ne...?

- Od samog početka turnira dešavaju se takve neobjašnjive stvari, trudim se celu karijeru da ne komentarišem suđenje, ali ovo prvenstvo je gore nego ikad po tome. Došli smo u situaciju da zapretimo i pobedimo, na Dubljeviću je bio faul na tri razlike, i mene su gurali u leđa na onom polaganju... To su stvari koje se nama ne gledaju, njih su čašćavali velikim brojem penala i to je direktno odlučilo utakmicu".

Selektor Belgije Dario Đerđa je rekao pre duela "đetića" sa Nemačkom da se plaši za suđenje Crnoj Gori i da u košarci nema ravnopravnosti i fer tretmana za sve.

- Da se ne ponavljam... Ko iole prati, ne treba poseban komentar - zaključio je Vladimir Mihailović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track