TEMPERAMENTNI ITALIJAN ISPALIO SOČNU SRPSKU PSOVKU! Poceko nahvalio Orlove, pa poručio: Pešića vodim na ĆEVAPE I ŠLJIVOVICU!
Foto: Profimedia

hit izjava

TEMPERAMENTNI ITALIJAN ISPALIO SOČNU SRPSKU PSOVKU! Poceko nahvalio Orlove, pa poručio: Pešića vodim na ĆEVAPE I ŠLJIVOVICU!

Eurobasket 2022 -

Temperamentni i harizmatični selektor Italije Đanmarko Poceko dao je izuzetno zanimljivu izjavu za srpske medije pred okršaj Srbije i Italije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Selektor Italije je sa velikim poštovanjem govorio o našoj reprezentaciji, selektoru Pešiću i srpskoj košarci.

"Rođen sam u Trstu, proveo sam dve godine u Cedeviti u Zagrebu, kao mali sam gledao jugoslovensku košarku i odrastao gledajući legende kao što su Paspalj, Đorđević, za mene i najveća Danilović. Mnogo ga volim, verovatno najbolja osoba koju sam upoznao u životu, istovremeno je i sladak i monstrum", kaže Poceko.

Italijanski stručnjak se potom osvrnuo na duel sa Srbijom.

"Biće mnogo teško, probaćemo da vas pobedimo, poštujemo Srbiju, a vi ste nastavili da imate monstrume u košarci kao što su Jokić i Micić. Pokušaćemo, nikada ne odustajemo, probaćemo da igramo našu igru, ali i da uživamo i da se zabavimo na terenu", iskren je Poceko.

Otkrio je da razume srpski jezik i u razgovoru je "ispalio" jednu našu sočnu psovku.

"Kada igrate protiv tako dobrog rivala, često nije lako ući u utakmicu. Onda na kraju utakmice kažeš "ajde u p*čku..", nisam odigrao ništa. Želim da svi izađu sa parketa zadovoljni, i ako izgubimo da mogu da kažu da su igrali srcem", kaže Italijan.

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je pred meč sa Azurima da je Poceko sjajan trener, što je posebno dirnulo temperamentnog stručnjaka.

"Moraću da ga častim ćevape, šljivovicu i palačinke", rekao je uz osmeh Poceko.

"On je legenda, mnogo mi je pomogao kao mladom treneru. Hvala mu, naravno, na lepim rečima, a hvala i mojim igračima, jer kad neki trener dobije komplimente, to je zbog dobrih igrača", dodao je Italijan.

Poceko se osvrnuo i na meč koji su Srbija i Italija igrali prošle godine u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

"Sve je drugačije u odnosu na prošlu godinu. Igrate drugačije, Jokić je u formi, igrate jaku odbranu, mnogo trčite i imate odličnu hemiju u timu. Pešić sve kontroliše, svaki put kad sam gledao Srbiju imao sam osećaj da igrate zajedno, da poštuju jedni druge, što je za mene najvažnije u košarci. Svi pričaju da je Jokić sjajna osoba, što mnogo znači, jer postoje različite percepcije stvarnosti. Nije lako uklopiti sve to", ističe Italijan.

Specijalni izveštači iz Berlina: Dejan Ignjatović i Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track