HALID BEŠLIĆ O POZIVU NURKIĆA IZ AUTOBUSA: Znao sam da ima moj broj, ali nisam to očekivao! Srbija može daleko
Foto: Avaz

prijatno iznenađenje

HALID BEŠLIĆ O POZIVU NURKIĆA IZ AUTOBUSA: Znao sam da ima moj broj, ali nisam to očekivao! Srbija može daleko

Eurobasket 2022 -

Košarkaši Bosne i Hercegovine nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Evrobasketa, ali su u izuzetno jakoj grupi ostvarili dve pobede.

Posebno izndnađenje bio je trijumf nad Slovenijom (97:93), koji su Nurkić i drugovi proslavili uz hit Halida Bešlića "Pamtiću te cijelog života".

Legendarni pevač u razgovoru za Kurir kaže da ga je poziv Jusufa Nurkića iz autobusa prijatno iznenadio:

- Znao sam da ima moj broj, ali nisam očekivao to što se dogodilo. Bila je to velika pobeda. Znate, BiH je imala reprezentaciju koja je u mlađim kategorijama bila šampion Evrope. Predvodio je Dženan Musa, koji je nažalost jedini iz te generacije napravio veliku karijeru. Igrali su sada dobro, ali grupa je zaista biila jaka - kaže Bešlić.

Halid nam je ispričao da je u stvaranje pesme koju su košarkaši pevali upleten sarajevski sportski novinar.

- Sabahudin Topalbećirević je posle rata i nemilih događaja napisao pesmu "Pamtiću te cijelog života". Imao je demo snimak, pokušao je da se bavi muzikom, ali se zadržao na tome. Kada sam čuo pesmu snimio sam je i eto, traje i danas.

Pevač ističe da veoma prati sport.

- Gledam sve, od fudbala, košarke, odbojke, rukometa... Volim sport, košarkaš Edin Vrabac, koji je reprezentativac, a igrao je i za Partizan mi je rođak. U Sarajevu sam se družio sa sa Mirzom Delibašižem, Rašom Radovanovićem, Žarkom Varajićem, dok košarkaškog selektora Srbije Svetislava Pešića poznajem iz viđenja. Nismo u vreme njegovih sarajevskih dana, stigli da se upoznamo i družimo.

Kad već pominjete Pešića, kako Vam izgledaju košarkaši Srbije?

- Dobar moćan tim. Lepo igraju i uživanje ih je gledati. Grupa nije bila jaka, kao ona u kojoj su bile Slovenija i Bosna i Hercegovina, ali mislim da Srbija može daleko - zaključio je Halid Bešlić.

Kurir sport/Nenad Kiš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track