JANIS ADETOKUNBO ODVEO GRKE U ČETVRTFINALE: NBA centar bio nerešiva enigma za veoma dobre Čehe
Foto: Profimedia

evrobasket

JANIS ADETOKUNBO ODVEO GRKE U ČETVRTFINALE: NBA centar bio nerešiva enigma za veoma dobre Čehe

Eurobasket 2022 -

Košarkaši reprezentacije Grčke plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto su savladali Češku sa 94:88 (20:20, 21:25, 22:22, 31:21).

Možda su očekivali lakši posao protiv Čeha koji su završili kao četvrtoplasirani u grupi "D", ali su morali propisno da se pomuče i dožive najteži meč u dosadašnjem Evropskom prvenstvu.

Česi su ih u drugoj deonici uveli u sporiji ritam utakmice i to je nešto što su smisleno učinili kako bi sprečili izuzetnu tranziciju Janisa Adetokumba i drugara koja je isprva sjajno funkcionisala. Istopili su Česi tih "+10" zahvaljujući odličnoj odbrani i od tog momenta vladao je egal.

Češka je dogbro gađala spolja, igrali su timski i to ih je održavalo u životu u najvećem delu ove utakmice.

Jan Veseli je u prvom delu igre vodio Češku sa 14 postignutih poena, dok su se Janis i Kalates podelili u taboru Grčke. Bilo je neizvesno i nada za Čehe je tinjala do poslednjeg kvartala, ali je Grčka na krilima Joanisa Papapetrua i Janulisa Larencakisa uz sveprisutnog Adetokumba uspela ponovo da se "otcepi" u poslednjem kvartalu.

Tu više nije bilo brige i Grčka je izborila plasman u četvrtfinale gde će se sastati sa Nemačkom.

Janis je ubacio 27 poena uz 10 skokova i pet asistencija, dok je 14 ubacio Nik Kalates. Jan Veseli je utakmicu završio sa 21 poenom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track