KOŠARKAŠI SRBIJE VERUJU U POZITIVAN ISHOD Gudurić i Mačvan: Zna se koja su očekivanja
Foto: FIBA

NAREDNI PROTIVNIK MAĐARSKA

KOŠARKAŠI SRBIJE VERUJU U POZITIVAN ISHOD Gudurić i Mačvan: Zna se koja su očekivanja

Eurobasket -

Košarkaški reprezentativci Srbije Marko Gudurić i Milan Mačvan rekli su da je poznato šta se očekuje od njihove ekipe na Evropskom prvenstvu i pozvali su na oprez jer više nema prava na greške.

"Zna se koja su očekivanja, uvek da se ide na pobedu. Više nema prava na greške koje su bile prisutne u prvoj fazi. Dizali smo se iz utakmice u utakmicu i nadam se da će se to nastaviti", rekao je Gudurić.

Srbija je grupnu fazu Evropskog prvenstva završila kao prva i protivnik u osmini finala biće joj Mađarska.

"Ne znam mnogo igrača osim Adama Hange i Davida Vojvode, a njih dvojica su lider i imaju sva prava. Sigurno je samo da će biti nezgodan protivnik", kazao je Gudurić.

Njegova ekipa je do prvog mesta u Grupi D došla zahvaljujući pobedi Letonije nad Turskom.

"Navijali smo za Letoniju, ali to nije bilo bitno, u kom smo delu jer će svaka utakmica biti teška, svaka ekipa će se boriti da dođe do utakmica za medalju", rekao je Gudurić.

On je posebno istakao dobru atmosferu u timu.

"Atmosfera je sjajna, mnogo razgovaramo uglavnom o košarkaškim stvarima, družimo se. Svi smo koncentrisani samo na jedan cilj i tako treba da ostane", kazao je Gudurić.

Novi košarkaš Fenerbahčea je rekao da mu je velika čast što je na Evropskom prvenstvu i da nema zamerke na svoj boravak u reprezentaciji.

Gudurić je kazao da nije još razgovarao sa novim trenerom u klubu Željkom Obradovićem.

Kapiten ekipe Milan Mačvan je pozvao na oprez pred duel sa Mađarskom, uprkos tome što je reprezentacija Srbije favorit.

"Utakmice u nok-aut fazi svima daju šansu da se bore ravnopravno, tako da moramo da budemo maksimalno koncentrisani i odradimo posao. Imamo ulogu favorita i to treba da opravdamo na terenu, a ne kroz novine. Treba pošteno da uradimo posao i imamo dobre šanse", rekao je Mačvan.

Po njegovim rečima, ima još mnogo prostora za napredak u igri srpskog tima.

"Ima mnogo mesta za napredak. Cilj je bio da ne dodjemo prespremni i u najboljoj mogućoj formi na ovaj turnir, već da je lagano podižemo. Sve ide u pravom smeru", rekao je on.

Mačvan je rekao da se njegov tim maksimalno sprema za svaku utakmicu i da poštuje svakog protivnika.

"Spremamo se maksimalno za svaku utakmicu, svakog protivnika gledamo ozbiljno jer danas svi mogu da iznenade, pogotovo u ovoj fazi. Svi imaju 40 minuta da daju sve od sebe, može da se desi da budu inspirisani, ubace sve, a mi moramo da se potrudimo da odigramo najbolje moguće i prođemo dalje", kazao je Mačvan.

Srbija se posle grupne faze u hali Fenerbahčea preselila u dvoranu "Sinan Erdem", gde je igrala Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Mačvan je jedini srpski reprezentativac iz te generacije koji je sada u timu.

Tada je Srbija u uzbudljivom duelu u osmini finala izbacila Hrvatsku, u narednoj rundi Španiju trojkom Miloša Teodosića, ali je ostala bez medalje posle poraza od Turske u polufinalu i borbe sa Litvanijom za treće mesto.

"Drago mi je što smo se vratili, dvorana je sjajna i nadam se da će biti mnogo naših navijača. Nije mi ostala u lepom sećanju jer nismo osvojili medalju, ali mi je drago, šta drugo da kažem", naveo je Milan Mačvan.

Mačvan je rekao da je njegova ekipa ušla u rutinu i da joj je prethodna dvorana postala monotona, tako da je selidba dobra stvar.

Utakmica protiv Mađarske igraće se u nedelju od 14.15.

kurir.rs / Beta

foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Evo zbog čega će Srbija sići do medalje na Evropskom prvenstvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track