(KURIR TV) ĐORĐEVIĆ I LUČIĆ JASNI PRED PRAVOSLAVNO POLUFINALE: Rusi moraju pasti!
Foto: KSS

Borba za finale

(KURIR TV) ĐORĐEVIĆ I LUČIĆ JASNI PRED PRAVOSLAVNO POLUFINALE: Rusi moraju pasti!

Eurobasket -

Košarkaši Srbije za plasman u finale Evropskog prvenstva u Istanbulu igraju u petak (20.30, RTS 1) protiv Rusije, reprezentacije od koje su jedino izgubili na šampionatu, i to u grupnoj fazi.

Selektor Aleksandar Đorđević ističe da će sve uraditi kako bi stigli do same završnice Evrobasketa, ali da to neće biti nimalo lako.

- Igramo protiv zahtevnog protivnika. Izuzetno su spremni, ovo je najbolja ekipa Rusije u prethodnih nekoliko godina. Imaju sjajne i iskusne evroligaške igrače, Šveda kao lidera, Mozgova, koji im daje snagu i prednost pod košem. Utakmicom u grupi nas nisu iznenadili, ali ipak su prvi krenuli na nas, isterali nas iz naših principa i naše igre. Napad ti omogućuje da pobediš jednu utakmicu, a odbrana da dođeš do medalje - poručio je Đorđević.

Sale se osvrnuo i na to da li Srbija može od nekoga da izgubi dva puta na šampionatu.

- Ne treba da se oslonimo na to. Treba da budemo sigurni u sebe, hrabri, svesni gde smo. Jedna utakmica nas deli od medalje. Bez nekih preteranih i dubokih misli, samo treba da igramo svoju igru - zaključio je selektor.

U taboru "orlova" vlada neviđeno dobra atmosfera, a igrači su dodatno motivisani činjenicom da ih iz prvih redova gledaju legende Željko Obradović, Dušan Ivković, Predrag Danilović, Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević...

Kurir sport/Milan Nastić

Foto: KSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo su timovi sa kojim će Zvezda i Partizan Večeras istrčati na teren

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track