(VIDEO, FOTO) SEVERNA IRSKA DEBITOVALA PORAZOM: Istorijska pobeda Poljaka na EP
Foto: Reuters

Milik obradovao zemljake

(VIDEO, FOTO) SEVERNA IRSKA DEBITOVALA PORAZOM: Istorijska pobeda Poljaka na EP

Francuska 2016 -

Fudbalska reprezentacija Poljske pobedila je u Nici selekciju Severne Irske 1:0 (0:0) u meču prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

1 / 17 Foto: GettyImages

Jedini gol na utakmici postigao je Milik u 51. minutu. Ovo je inače treće učešće Poljaka na kontinentalnim šampionatima, a prva pobeda ove selekcije na EP.

Poljska je bila apsolutno dominatna i u prvom poluvremenu je imala još dve dobre prilike, ali u drugom nije stvorila nijednu. Severna Irska se uglavnom branila i u finišu meča je imala nekoliko situacija koje se nisu razvile u šanse.

Severna Irska je na EP debitovala porazom.U drugom meču prvog kola grupe C, Nemačka je pobedila Ukrajinu 2:0.

TOK MEČA:90. minut - Kraj utakmice90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta88. minut - Kakav udarac KrihovjakaVelika šansa za Poljsku. Krihovjak šutira sa oko 30 metara. Lopta prolazi tik pored gola76. minut - Laferti pokušava makazicamaLaferti je namestio sebi "makazice" na ivici kaznenog prostora, ali ne uspeva da postigne spektakularan gol.72. minut - Konačno šansa i za IrceKonor Vašington se posle serije driblinga našao sam ispred Ščesnog, koji na vreme istrčava i kupi loptu.70. minut - Poljska sigurnom igrom drži vođstvoPoljska i dalje ima više od igre, Irci nikako da stvore šansu pred protivničkim golom

65. minut - Irci obožavaju Maradonu

59. minut - Nova šansa za PoljskuPoljska napada i posle datog gola. Kapustka je imao šansu, ali je njegov udarac izblokiran51. minut - GOLLLL!! Poljska vodi 1:0Poljska je slomila otpor selekcije Severne Irske. U listu strelaca upisao se Milik

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena

39. minut - Nova velika prilika za Poljsku

31. minut - Kakva šansa za PoljskuVelika šansa za Poljsku. Poljaci su imali šansu da povedu, ali je Bilik šutirao preko gola

25. minut - Irci još bez šuta ka gol protivnikaPoljaci imaju veći posed lopte. Irci i dalje bez šuta ka golu rivala

20. minut - Mreže u Nici i dalje miruju

10. minut - Bez šansi na početku utakmice4. minut - Poljaci su prvi pripretili na utakmiciPoljska je prva pripretila na utakmic preko Milika i Blaščikovskog1. minut - Utakmica je počela17:40 - Poznati sastavi obe selekcijePoljska će igrati u sastavu: Ščešnji, Pišček, Glik, Pazdan, Jedrejčik, Blaščikovski, Krihovjak, Mačinski, Kapustka, Milik, Levandovski. Severna Irska će igrati u sastavu: Mekgovern, Katkart, Evans, Mekoli, Meklaflin, Mekner, Norvud, Berd, Ferguson, Dejvis, Laferti.

Poljska će po treći put u istoriji igrati na EP, ali nikada nije ostvarila pobedu. Poljake će predvoditi jedan od najboljih napadača na svetu Robert Levandovski. Severna Irska debituje na kontinentalnom šampionatu.

17:30 - Radvanska poželela sreću Poljacima na EP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track