(VIDEO) ALBANAC SAHRANIO ŠVAJCARCE: Džaka promašio penal i poslao Poljake u četvrtfinale EP
Foto: Reuters

Odluka sa bele tačke

(VIDEO) ALBANAC SAHRANIO ŠVAJCARCE: Džaka promašio penal i poslao Poljake u četvrtfinale EP

Francuska 2016 -

Reprezentacija Poljske je prvi četvrtfinalista na EVRO 2016 pošto je u prvom meču osmine finala eliminisala Švajcarsku boljim izvođenjem penala.

1 / 11 Foto: Reuters

Poljska će se u četvrtfinalu 30. juna u Marseju sastati sa pobednikom meča Hrvatska - Portugal.

Jedini penal u današnjoj drami u Sent Etjenu promašio je Granit Džaka, novi igrač Arsenala, u drugoj seriji.

Posle 90 minuta igre bilo je 1:1, a isti rezultat je ostao i posle produžetaka.

Poljska je povela golom Jakuba Blaščikovskog u 39. minutu, a izjednačio je Đerdan Šaćiri fantastičnim pogotkom u 82.

Ako su Poljaci bili bolji u prvom poluvremenu, u nastavku su Švajcarci dominirali i zasluženo uspeli da izjednače. Izabranici selektora Vladimira Petkovića kontrolisali su igru i u produžecima, imali i nekoliko prilika od kojih je najveću propustio Đuru, a na penal-ruletu više sreće su imali Robert Levandovski i drugovi, pa Švajcarci i dalje nisu uspeli da pobede u utakmici nokaut faze na velikom takmičenju još od Svetskog prvenstva 1938.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA:

PENALI:

Peta serija:

5:4 za POLJSKU! Krihovjak!

4:4 - Rodrigez.

Četvrta serija:

4:3 za POLJSKU! Blaščikovski!

3:3 - Šer rutinski.

Treća serija:

3:2 za POLJSKU! Glik skoro da je pocepao mrežu.

2:2 - Šaćiri lako.

Druga serija:

2:1 za Poljsku - Milik je šutirao, a Zomer umalo zaustavio taj udarac. Ipak, lopta je završila u mreži.

1:1 - PROMAŠAJ DŽAKE!

Prva serija:

1:1 - I za Poljake je prvi penal izveo kapiten, Levandovski.

1:0 za Švajcarsku - Lihtštajner siguran.

Kraj produžetaka!

119. minut - VELIKA ŠANSA ZA POLJSKU!Odleteo je golman Zomer u prazno, ali Blaščikovski nije stigao do lopte, intervenisao je Seferović.

118. minut - OPET VELIKA ŠANSA ZA ŠVAJCARSKU!Seferović je centrirao sa levog krila, Derdijuk je primio loptu na petercu, a kada je hteo da šutne, ona mu je pobegla.

113. minut - VELIKA ŠANSA ZA ŠVAJCARSKU!Šaćiri je idealno pronašao Derdijuka, koji je ostao sam pred golmanom Poljske, pokušao je glavom da ga savlada, ali je Fabijanski fantastično reagovao.

111. minut - Švajcarci dominirajuŠvajcarska je bolaj, ali nikako da stvori šansu...

105. minut - KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

104. minut - Izmena u PoljskojSelektor Poljaka Adam Navalka odlučio se za izmenu. Umesto Kamila Groskickog u igri je Slavomir Peško.

97. minut - Prvi opasniji pokušaj PoljakaKamil Groskicki je pokušao da šutira ka golu Zomera. Njegov šut izblokirali su defanzivci Švajcarske.

96. minut - Šaćiri šutira pored golaĐerdan Šaćiri je oprobao šut, međutim neprecizno i bez veće opasnosti po gol Fabijanskog.

92. minut - Šaka prvi pripretioŠvajcarci su prvi šutirali na gol rivala u prvom produžetku. Udarac Granita Šake nije bio dovoljno dobar.

Kraj regularnog toka meča - 1:1!

82. minut - REMEK DELO ŠAĆIRIJA ZA 1:1!

77. minut - PREČKA!Velika prilika za Švajcarsku! Prvo je Embolo iz odlične pozicije traljavo šutirao, a onda je lopta došla do Šaćirija, koji je opalio kao iz topa i umalo polomio prečku.

73. minut - Zamalo izjednačenje!Odlično je Rodrigez izveo slobodnjak. Lopta je išla u rašlje, ali je golman Fabijanski fantastično reagovao.

71. minut - Pucao je i PiščekPosle malo mirnijeg perioda meča, Poljaci su opet zapretili. Pucao je Pišček preko gola.

58. minut - Žuti kartoni za igrače oba timaZa dva minuta dva žuta kartona. Požuteli su Šer i Jedržejčik. Glavni sudija Klatenburg drži sve pod kontrolom iako ima mnogo posla.

54. minut - Igra se ofanzivno sa obe straneŠvajcarci su pokušali da iznenade golmana Poljske, ali je Fabijanski izboksovao loptu u polje. Već u narednom napadu šansa i za Poljake, ali je intervenisala odbrana Švajcarske.

53. minut - Zomer zaustavlja udarac LevandovskogPoljska nastavlja sa napadima i u drugom poluvremenu. Levandovski je pokušao sa oko 18 metara, a njegov udarac zaustavio je Zomer.

51. minut - Šaćiri opasno zapretioSnažan udarac Šaćirija uspeo je da zaustavi Fabijanski.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

45+2. minut - Kraj prvog poluvremenaPoljska posle prvih 45 minuta vodi 1:0!

45. minut - Prvo poluvremeno je produženo za 2 minuta

39. minut - Poljska zasluženo vodi!Poljska je stigla do vođstva. U listu strelaca upisao se Blaščikovski.

37. minut - Prilika i za ŠvajcarceŠaćiri je dobro centrirao, a Fabijanski je lako zaustavio udarac Šera32. minut - Poljaci ređaju šanseGrosicki šutirao je takođe dosta neprecizno, sa 25 metara od gola, u želji da prebaci istrčalog Zomera, da bi tačku na seriju promašaja stavio Milik sa druge stative, iako je prethodno lepo primirio loptu grudima.

28. minut - Obe reprezentacije prete iz prekidaOpet šansa za Poljake i to posle kornera. Lopta je došla do Krihovjaka ali je loše šutirao.

21. minut - Džemaili šutira preko golaKorner i za Švajcarsku. Rodrigez je izveo korner, a Džemaili glavom šutira preko gola

18. minut - Poljaci nastavili sa napadimaIzgledna šansa za Poljsku. Blaščikovski je posle kornera šutirao, ali je lopta otišla preko gola11. minut - Švajcarska se oslobodila pritiskaFudbaleri Poljske imali su inicijativu u prvih 10 minuta, a Švajcarska je tek u 11. minutu stigla do protivničkog gola1. minut - Utakmica je počelaPočela je utakmica između Poljske i Švajcarske. Na stadionu je više od 40.000 navijača. Poljska je imala šansu već u 22. sekundi meča, ali Milik nije pogodio prazan gol. Posle velike greške odbrane i švajcarskog golmana lopta je stigla do Milika, koji je šutirao preko gola

14:50 - Igrači obe selekcije izlaze na teren 14:30 - Navijači polako popunjavaju stadion

14:10 - Poznati su sastavi timova

Meč se igra u Sent Etjenu. Švajcarska je osvojila drugo mesto u grupi A, pošto je remizirala sa Francuskom (0:0) i Rumunijom (1:1), a pobedila je Albaniju (1:0).Poljska je osvojila drugo mesto u grupi C. Poljska je sa po 1:0 pobedila Ukrajinu i Severnu Irsku, a igrala je bez golova sa Nemačkom.Švajcarska je samo jednom pobedila Poljsku u deset mečeva, i to davne 1976. U subotu će Poljska, koja još čeka Levandovskog da se probudi, biti favorit, ali se Švajcarci sigurno neće predati i daće sve od sebe da se plasiraju među osam najboljih.Pred ovaj duel selektor Poljske rekao je da ga ne brine što je prva zvezda tima Robert Levandovski i dalje bez postignutog gola na Evropskom prvenstvu."To što Levandovski nije postigao gol uopšte nije problem. On mnogo radi na terenu i ima uticaj na to kako igramo. Ulazi u šanse i samo je pitanje vremena kada će pogoditi. Mislim da će pogoditi već u narednom meču", jasan je bio Navalka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track