PISAO ISTORIJU: Pre tačno osam godina Nemanja Vidić potpisao za Mančester junajted
Foto: Fonet

OBELEŽIO JEDNU ERU

PISAO ISTORIJU: Pre tačno osam godina Nemanja Vidić potpisao za Mančester junajted

Fudbal -
Svojim požrtvovanjem, snagom i izdržljivošću srpski fudbaler je brzo stekao status legende među navijačima Mančestera, koji su mu posvetili i jednu pesmu

MANČESTER - Srpski fudbaler Nemanja Vidić (32) potpisao je 5. januara 2006. godine ugovor sa Mančester junajtedom vredan 10,25 miliona evra i time napravio jedan od najvrednijih transfera u istoriji našeg fudbala.

Jedan od najboljih defanzivaca današnjice odigrao je za "Crvene đavole" 280 mečeva i postigao 18 pogodaka.

Vidić je rođen u tadašnjem Titovom Užicu 21. oktobra 1981. godine. Karijeru je započeo u Jedinstvu iz Užica sa sedam godina, da bi pet godina kasnije prešao u Slobodu.

Njegov talenat prepoznala je Crvena zvezda, ali je prvu seniorsku sezonu morao da odigra kao pozajmljeni igrač u Spartaku iz Subotice. Zvezda ga vraća 2000. godine, a vrlo brzo postaje i kapiten ekipe.

Posle 95 nastupa za crveno-bele i 16 postignutih pogodaka Vidić u julu 2004. godine prelazi u Spartak iz Moskve za 6,5 miliona evra. Vidić je postao "najskuplji odbrambeni igrač u istoriji ruske premijer lige".

Posle sezone i po i četiri pogotka na 41 utakmici, Vidić početkom januara 2006. potpisuje za slavni Mančester junajted. Cena ugovora sedam miliona funti, odnosno 10,25 miliona evra. Debitovao je u dresu broj 15 već 25. januara na meču Karling kupa protiv Blekburna.

Prvi gol u dresu kluba sa Old Traforda postigao je 14. oktobra protiv Vigana.

Svojim požrtvovanjem, snagom i izdržljivošću srpski fudbaler je brzo stekao status legende među navijačima Mančestera, koji su mu posvetili i jednu pesmu.

Početkom septembra 2010. godine poneo je kapitensku traku, čime je postao drugi stranac u istoriji Mančester junajteda koji je bio kapiten.

Sa Junajtedom je osvojio pet titula u Premijer ligi, tri FA kupa, pet Komjuniti Šilda, jednu Ligu šampiona, a jednom je bio i pobednik FIFA Svetskog prvenstva za klubove.

Četiri puta je bio izabran u tim godine Premijer lige.

http://www.youtube.com/watch?v=3FDKl2UnC4s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track