UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Runi i Mata poklonili Gigsu pobedu na trenerskom debiju

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Runi i Mata poklonili Gigsu pobedu na trenerskom debiju

Fudbal -
Junajted sa 4:0 savladao Norič

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:30 - Inter i Napoli igrali bez golova

Fudbaleri Intera i Napolija igrali su u Milanu nerešeno 0:0, u utakmici 35. kola italijanske Serije A. Inter se učvrstio na petoj poziciji koja vodi u Ligu Evrope, dok je dva mesta bolje plasirani Napoli verovatno obezbedio kvalifikacije za Ligu šampiona.Srpski internacionalac Zdravko Kuzmanović odigrao je u timu neroazura poslednjih 10 minuta utakmice.

21.20 - Amela Terzić treća u trci na jednu miljuReprezentativka Srbije Amela Terzić zauzela je treće mesto u trci na jednu milju (1.609 metara), na atletskom mitingu u Penu. Terzićeva je u tom gradu u SAD zabeležila vreme od četiri minuta, 33 sekunde i 46 stotinki, a bolje od 20-godišnje Novopazarke bile su dve domaće takmičarke. Trijumfovala je Šanel Prajs, ovogodišnja svetska šampionka u dvorani na 800 metara, rezultatom 4:31.68 minuta, ispred Stefani Čarnigo sa 4:33.26 minuta.

20:40 - Bajer i Dortmund podelili bodove Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena i Borusije Dortmund igrali su nerešeno 2:2, u preostaloj današnjoj utakmici 32. kola nemačke Bundes lige.Domaćin je propustio priliku da se pobedom učvrsti na četvrtoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Borusija odigrala opušteno nakon što je obezbedila učešće u elitnom klupskom takmičenju.Sva četiri gola pala su već u prvom poluvremenu.Srpski reprezentativac u redovima "milionera" Miloš Jojić bio je starter i igrao je do 82. minuta.

20:25 - Runi i Mata poklonili Gigsu pobedu na trenerskom debiju

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su kod kuće ekipu Noriča sa 4:0, a uspešan debi na klupi imao je legendarni igrač kuba sa Old Traforda, Rajan Gigs. Kapiten domaćina, srpski internacionalac Nemanja Vidić, odigrao je svih 90 minuta.Tri kola pre kraja Mančester Junajted sa utakmicom manje zaostaje šest bodova za šestoplasiranim Totenhemom, dok je Norič nakon novog neuspeha samo bod iznad zone ispadanja.Rezultati: Mančester Junajted - Norič 4:0, Svonsi - Aston Vila 4:1, Stouk - Totenhem 0:1, VBA - Vesthem 1:0, Fulam - Hal 2:2, Sautempton - Everton 2:0. Sutra se sastaju Sanderlend - kardif, Liverpul - Čelsi i Kristal Palas - Mančester Siti, a u ponedeljak Arsenal - Njukasl.Tabela: Liverpul 80 bodova, Čelsi 75, Mančester Siti 74, Arsenal 70, Everton 69, Totenhem 66, Mančester Junajted 60...19:50 - Fiorentina lako sa Bolonjom Fudbaleri Fiorentine savladali su u Bolonji istoimenu domaću ekipu sa 3:0, u utakmici 35. kola italijanske Serije A.Fiorentina je bez većih problema došla do uspeha postigavši dva gola u prvom poluvremenu, u nastavku je samo potvrdila siguran trijumf, a svih 90 minuta u njenom sastavu odigrao je srpski defanzivac Nenad Tomović.Ljubičasti iz Firence učvrstili su se na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele koja vodi u Ligu Evrope, dok je Bolonja pretrpela 17. poraz ove sezone i na korak je od ispadanja iz elitne konkurencije. Bolonja sa utakmicom više ima 28 bodova, koliko i Sasuolo, najbliži pratilac iz opasne zone.Rezultati: Bolonja - Fiorentina 0:3. Od 20.45 sati igraju Inter i Napoli. Sutra se sastaju Verona - Katanija, Kaljari - Parma, Livrono - Lacio, Sampdorija - Kjevo. Torino - Udineze i Atalanta - Đenova, a u ponedeljak Sasuolo - Juventus.Tabela: Juventus 90 bodova, Roma 85, Napoli 68, Fiorentina 61, Inter 56, Parma i Milan po 51, itd.

19.10 - Maji Ognjenović iu Ani Bjelici titula šampiona Poljske

Hemik Police, za koji igraju srpske odbojkašice Maja Ognjenović i Ana Bjelica osvojio je treću titulu prvaka Poljske, prvu posle 1995. Hemik je u finalnoj seriji sa 3:0 u pobedama savladao Impel iz Vroclava.

18.30 - Jagodina pretekla Vojvodinu, došla do mesta koje vodi u Evropu Fudbaleri Slobode izgubili su kod kuće u Užicu od ekipe Jagodine sa 4:0, pa su nakon 13. prvenstvenog poraza sve bliže donjem delu tabele Superlige Srbije. Utakmica 26. kola protekla je u apsolutnoj dominaciji kvalitetnijeg tima gostiju, a istakao se trostruki strelac Jagodinaca Pešić.Jagodina je ostvarila 12. pobedu ove sezone i i preuzela treće mesto, iza Crvene zvezde i Partizana.Rezultati: Čukarički - Spartak 1:1, Novi Pazar - Voždovac 3:2, Radnički Niš - Donji Srem 1:1, Sloboda - Jagodina 0:4, Radnički Kragujevac - Vojvodina 1:1. Od 19 sati u derbi utakmici igraju Partizan i Crvena zvezda. Sutra od 16 sati sastaju se OFK Beograd - Javor i Rad - Napredak.

18:15 - Totenhem bolji od Stouka, Fulamu bod protiv Hala Fudbaleri Fulama igrali su kod kuće protiv ekipe Hala nerešeno 2:2, dok je Totenham slavio na gostovanju Stouku (1:0), u utakmicama 36. kola engleske Premijer lige. Aston Vila je pretrpela težak poraz na gostovanju Svonsiju (4:1), dok je dragocene bodove osvojio Vest Bromvič Albion slaveći kod kuće protiv Vesthema (1:0).Rezultati: Svonsi - Aston Vila 4:1, Stouk - Totenhem 0:1, VBA - Vesthem 1:0, Fulam - Hal 2:2, Sautempton - Everton 2:0. Od 18.30 sati igraju Mančester Junajted - Norič. Sutra se sastaju Sanderlend - kardif, Liverpul - Čelsi i Kristal Palas - Mančester Siti, a u ponedeljak Arsenal - Njukasl.Tabela: Liverpul 80 bodova, Čelsi 75, Mančester Siti 74, Arsenal 70, Everton 69, Totenhem 66, Mančester Junajted 57...

17.40 - Bajern petardom najavio revanš sa Realom Fudbaleri Bajerna pobedili su u Minhenu ekipu Verdera sa 5:2, u utakmici 32. kola nemačke Bundeslige. Bavarci, koji su osam kola pre kraja osigurali 24. šampionsku titulu, do pobede su došli posle preokreta jer su gosti iz Bremena na poluvremenu vodili golovima Gebreselasija i Hunta. Strelac za Bavarce u prvom delu utakmice bio je Frank Riberi. U nastavku susreta minhenski klub je u razmaku od 53. do 61. minuta postigao tri gola, a strelci su bili Bastijan Švajnštajger i Klaudio Pizaro, a peruanski napadač je pogodio dva puta. Konačan rezultat postavio je rezervista Arjen Roben u 74. minutu, brzo nakon ulaska u igru.

Rezultati: Bajern - Verder 5:2,Herta - Ajntraht Braunšvajg 2:0, Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt 0:0, Majnc - Nirnberg, Volfsburg - Frajburg 2:2. Od 18.30 sati igraju Bajer Leverkuzen - Borusija Dortmund, a sutra su na programu mečevi Augsburg - Hamburger i Šalke - Borusija Menhengladbah. Odigrano juče: Hanover - Štutgart 0:0Tabela: Bajern Minhen 84 boda, Borusija Dortmund 64, Šalke 58, Bajer Leverkuzen 54, Volfsburg 54, Majnc 50, Borusija Menhengladbah 49, itd..

17.33 - Zimonjić i Nestor u finalu turnira u BarseloniSrpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u finale turnira u Barseloni, pošto su pobedili hrvatsko-brazilski dubl Ivana Dodiga i Marsela Mela sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4). Peti nosioci na turniru Zimonjić i Nestor će u finalu igrati protiv pobednika duela italijansko-austrijskog para Fabija Fonjinija i Jirgena Melcera i holandsko-francuskog dubla Džesa Huta Galunga i Stefana Robera.

17.10 - Valke upozorio Brazilce da završe stadione Generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (Fifa) Žerom Valke završio je poslednju posetu Brazilu, pre početka Svetskog prvenstva, rekavši da će za par nedelja proslavljati početak uspešnog turnira uz koktel kaipirinja s brazilskim ministrom sporta Aldom Rebelom. Valke je rekao da organizator ima "tesan raspored" da završi sav posao, pogotovo na stadionu u Sao Paolu, gde su radovi u više navrata obustavljani zbog nesreća radnika. On je dodao da na dva nezavršena stadiona nisu instalirana sva sedišta i ponovo upozorio organizatore da moraju da organizuju navijačke festivale, što Fifa od svakog domaćina zahteva.

16.50 - Remi fudbalera Radničkog i Vojvodine

Fudbaleri Radničkog i Vojvodine odigrali su u Kragujevcu 1:1 (0:1) u prvoj utakmici 26. kola Superlige. Novosađani su poveli na početku meča pogotkom Lazara Veselinovića, koji je iskoristio asistenciju Marka Poletanovića. Bod domaćem timu doneo je Dejan Miljuš u 65. minutu, samo minut nakon što je ušao u igru.

Radnički je i šestu utakmicu u nizu bez pobede u Superligi i predstoji mu teška borba za opstanak, dok Vojvodina nastavlja trku za mesto koje sledeće godine garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

16.00 - Sautempton sa dva autogola savladao Everton

Fudbaleri Sautemptona pobedili su Everton sa 2:0 (2:0) u prvom meču 36. kola engleske Premijer lige. Sautempton je do trijumfa došao nakon auto golova odbrambenih igrača Evertona. Prvo je Alkaraz u prvom minutu savladao golmana Hauarda, a zatim je isi kiks napravio i Kolman, 30 minuta kasnije. Premijer liga, 36.kolo, subota: Sautempton - Everton 2:0, Fulam - Hal (16h), Stouk - Totenhem (16h), Svonsi - Aston Vila (16h), VBA - Vest Hem (16h), Mančester Junajted - Norič (18.30h); Nedelja: Sanderlend - Kardif (13h), Liverpul - Čelsi (15.05h), Kristal Palas - Mančester Siti (17.10h); Ponedeljak: Arsenal - Njukasl (21h) Tabela: Liverpul 80, Čelsi 75, Mančester Siti 74, Arsenal 70, Everton 69, Totenhem 63, itd. 15.40 - Negredo se nada kiksu Liverpula Fudbaler Mančester Sitija Alvaro Negredo rekao je da njegov tim nije odustao od šampionske trke sa Liverpulom i dodao da se nada mogućem kiksu "crvenih" do kraja sezone. Liverpul se nalazi na prvom mestu na tabeli Premijer lige sa 80 bodova, šest više od Mančester Sitija, koji ima i utakmicu manje. "Biće teško osvojiti titulu Premijer lige jer ne zavisi sve od nas. Međutim, mi ne želimo da odustanemo od trke. Borićemo se do kraja jer se nikad ne zna šta se može da se dogodi", izjavio je Negredo. On je dodao da se nada da bi Čelsi pobedom nad Liverpulom mogao da zakomplikuje situaciju na tabeli. Taj meč se igra u nedelju na Enfildu, dok se dva sata kasnije sastaju Kristal Palas i Mančester Siti.15.20 - Šarapova čeka Anu ili JelenuRuska teniserka Marija Šarapova prva je finalistkinja WTA turnira u Štutgartu, pošto je u polufinalu savladala Italijanku Saru Erani sa 6:1, 6:2. Šarapova je do pobede došla veoma lako posle nešto više od sat vremena. Ruskinja u Štutgartu brani titulu, a u finalu će igarti protiv pobednice meča u kojem se sastaju najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović. Srpski derbi na program je od 18.30 časova. Turnir u Nemačkoj igra se za nagradni fond od 710.000 dolara.

14.45 - O'Saliven u četvrtfinalu Svetskog prvenstvaAktuelni svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven plasirao se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Šefildu, pošto je posle preokreta pobedio Džoa Perija – 13:11. Peri je potpuno nadigrao petostrukog svetskog šampiona u prvoj polovini meča, ali je O'Saliven taj deo uspeo da završi zaostatkom od samo dva frejma (7:9). O'Saliven je u drugom delu meča zaigrao bolje, a prvi put je poveo posle osvojena tri frejma u nizu za vođstvo od 12:11, posle čega je sačuvao prednost do kraja. On je u prvom kolu pobedio Robina Hala sa 10:4, dok je Peri pobedio Džejmija Barneta sa 10:7. O'Saliven će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Marka Fua i Šona Marfija. O'Saliven (38) je do sada osvojio pet titula svetskog šampiona, 2001, 2004, 2008, 2012 i 2013. godine.

14.05 - Mihajlović: Vreme je za pobedu i prekid loše serije

Trener Sampdorije Siniša Mihajlović istakao je da je utakmica protiv Kjeva odlična prilika da se njegov tim iskupi da loše rezultate u poslednje vreme i poručio da se nada osvajanju sva tri boda. Sampdorija ima tri vezana poraza u Seriji A, a poslednji put slavila je pre mesec dana protiv Sasuola (2:1) u gostima. "Očekuujem pobedu nad Kjevom ali i dobru igru svog tima. Učinićemo sve da bude tako, neće biti lako jer se tim iz Verone bori za opstanak. Imam poverenje u moje momke i mislim da je ovo savršena prilika da se iskupimo posle tri vezana poraza", rekao je Mihajlović. Utakmica Sampdorija - Kjevo igra se u nedelju od 15 časova u Đenovi. 13.45 - Ljajić: Ne odustajemo od Serije A Fudbaler Rome Adem Ljajić rekao je da rimski klub ne odustaje od borbe za titulu Serije A i dodao da želi da bude deo tima i u narednoj sezoni. Roma je u prvom meču 35. kola Serije A na svom terenu pobedila Milan sa 2:0 i ostala u trci za Juventusom. "Nismo dobro počeli meč, ali smo posle toga uspotavili našu igru i Pjanić je dao gol kakav se postiže jednom u karijeri. Ne odustajemo od titule, ali ne zavisi sve od nas. Očekuje nas duel sa Juventusom na našem terenu i mislim da možemo da pobedimo svakoga u Seriji A", rekao je Ljajić. Srpski reprezentativa istakao je da želi da se dokaže u Romi. "Želimo dugo da ostanem u Romi. Uživam da igram u ovom timu. Ipak, ne znam šta će se desiti na kraju sezone", zaključio je Ljajić. Roma se nalazi na drugom mestu na tabeli Serije A sa 85 bodova, pet manje od prvoplasiranog Juventusa.13.20 - Zidan planira da napusti Real, želi da postane prvi trener Pomoćni trener Real Madrida Zinedin Zidan verovatno će napustiti tu poziciju na kraju sezone, kako bi samostalno preuzeo neki klub. Legendarni Francuz vratio se na Santijago Bernabeu na početku sezone, na poziv Karla Anćelotija. Zidan je za taj klub igrao pet godina. Prema pisanju španskih medija Zidan je odlučio da je vreme da postane prvi trener nekog tima, a u poslednje vreme se pominjalo da bi mogao da preuzme Monako, koji uprkos velikim ambicijama sa Klaudiom Ranijerijem nije uspeo da stigne do titule. Međutim, predsednik Reala Florentino Peres želi da Francuz ostane u stručnom štabu, kako bi u budućnosti preuzeo ekipu.
Foto: AP
Foto: AP

12.55 - Košarkašice Liona igraće u Evrokupu Košarkašice Liona, koje sa klupe predvodi Marina Maljković, plasirale su se u finale čelendž runde prvenstva Francuske, čime su obezbedile plasman u Evrokup. To je istorijski uspeh za Lion, pošto taj klub do sada nikada nije igrao u evropskim takmičenjima, a do toga je stigao pobedom nad Tuluzom. Francuskinje su prvu utakmicu dobile rezultatom 88:68, a revanš sa 76:72, dok je podršku domaćem timu pružila i grupa od pedesetak srpskih navijača, koji su redovni na duelima Liona. Izabranice Marine Maljković će se za titulu u čelendž rundi boriti sa Nantom.12.35 - UEFA: Finale EURO 2020. u Engleskoj ili Nemačkoj Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će Engleska ili Nemačka biti domaćini završnice Evropskog prvenstva 2020. godine. EURO 2020. godine biće održan u 12 gradova, a kao glavni kadnidati za polufinalne mečeve i samo finale spominju se stadion Vembli u Londonu i Alijanc Arena u Minhenu. Kandidaturu za organizaciju prvenstva povukle su Turska, Francuska i Švajcarska, a ranije su to učinile Srbija, Hrvatska, Češka, Poljska i Portugalija. UEFA će imena gradova domaćina saopštiti 19. septembra ove godine.12.15 - Van Gal posle Mundijala seda na klupu JunajtedaEngleski mediji tvrde da je Mančester junajted dogovorio trogodišnju saradnju sa selektorom Holandije Lujom van Galom, koji će taj klub preuzeti posle Svetskog prvenstva u Brazilu. Van Gal je navodno sve detalje saradnje utanačio u prethodna 24 sata sa porodicom Glejzer, vlasnicima Junajteda. U pregovaračkom timu Crvenih đavola našao se potpredsednik kluba Ed Vudvord, kao i jedan od brace Glejzer. Klub sa Old Traforda za sada nije ni potvrdio, a ni demantovao tu informaciju. Mančester junajted nedavno je posle samo 11 meseci otpustio Dejvida Mojsa, a na njegovo mesto privremeno je postavljen Rajan Gigs – za koga Ferguson smatra da je idealno rešenje.

Foto: AP
Foto: AP

11.55 - Đurić: Grobari ne strepite, pobedićemo Predsednik Partizana poručio je navijačima tog kluba da nemaju razloga da sumnjaju u pobedu crno-belih u večitom derbiju. "Očekujem dobru igru Partizana i, naravno, pobedu. Grobari, ne treba da strepite, imamo kvalitet da rešimo utakmicu u svoju korist. Treneri i igrači, uživate maksimalnu podršku uprave", rekao je Dragan Đurić. Večiti derbi na programu je od 19 časova na stadionu Partizana, a Crvena zvezda pet kola pre kraja prvenstvene trke ima šest bodova viška. 11.30 - Miralas: Januzaj ne zaslužuje da igra na MundijaluFudbaler Evertona i belgijski reprezentativac Kevin Miralas smatra da Adnan Januzaj ne zaslužuje da se nađe u nacionalnom timu koji će igrati na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Mladi ofanzivni vezista Mančester junajteda nedavno je odlučio da želi da igra za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen."Odluka Januzaja da igra za nas je odlična za belgijski fudbal, ali ja ipak delim mišljenje ljudi koji misle da možda ne zaslužuje mesto u timu za Brazil", rekao je Miralas.

"On nije bio s nama, pa ne oseća atmosferu u ekipi, a i nije previše igrao za Junajted ove sezone. Takođe, na njegovoj poziciji imamo nekolicinu odličnih igrača, što bi mu u velikoj meri otežalo da se pokaže da je igrač za velika dela. Mislim da je bolje da se koncentriše da izbori mesto u timu za naredno Evropsko prvenstvo", zaključio je MIralas. Belgijanci će na Svetskom prvenstvu igrati u H grupi sa Alžirom, Rusijom i Južnom Korejom.11.00 - Jovana Vojinović se sprema za šahovsku Olimpijadu Velemajstor Jovana Vojinović rekla je da će uskoro početi pripreme za šahovsku Olimpijadu i izrazila nadu da će Srbija u avgustu zabeležiti dobre rezultate. "Mislim da će se cela ekipa više pripremati nego inače, iako je sah individualan sport, ovo je ekipno takmičenje tako da bi trebalo više da se prilagodimo jedna drugoj kako bismo postigle što bolji rezultat", rekla je Vojinovićeva.Vojinovićeva je dodala da je nedavno završeni državni šampionat u šahu, gde je osvojila prvo mesto, bio veoma naporan i stresan, jer je morala da opravda ulogu favorita, koja joj je pripala zahvaljući rejtingu. Šahovska Olimpijada, 41. po redu, biće održana u avgustu u norveškom Trumsu. 10.40 - Ferguson: Gigs treba da ostane na klupi Junajteda Legendarni menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da je Rajan Gigs prava osoba koja bi mogla da vodi ekipu na duže staze. "Mislim da je Gigs prava osoba da vodi klub na duže staze. Više od 20 godina je u klubu. Doveo sam ga kada je imao 13 godina, iskusio je i dobro i loše sa Junajtedom. Tačno zna kakav je igrač potreban Mančester junajtedu i drago mi je jer je vratio Pola Skolsa i Nikija Bata. Oni su odlična kombinacija, dobro znaju klub i veliki su radnici", rekao je Ferguson. Gigs je u utorak postavljen za privremenog menadžera, pošto je posle loših rezultata klub sa Old Traforda smenio Dejvida Mojsa.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

10.20 - Hrvatska odustala od kandidature za EURO 2020.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) objavio je da je odustao od kandidature za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2020. godine. HNS je kao razlog naveo da Vlada Republike Hrvatske nije odgovorila na njegov službeni dopis u vezi kandidature, čime nije ispunjen zakonski preduslov ulaženja u trku za domaćinstvom kontinentalnog šampionata. Iz trke za organizaciju EP 2020. ranije su se povukli Češka, Poljska, Portugalija, Francuska, Švajcarska i Turska. 09.55 - FIFA: Borba protiv korupcije do kraja Zvanični antikorupcijski savetnik FIFA Mark Pit rekao je da ova organizacija mora do kraja da istraži navode o postojanju korupcije u okviru tog tela. Prošlog meseca tužilac Majkl Garsija je počeo da istražuje navode o korupciji u okviru te organizacije, a posebna pažnja usmerena je na pojedince koji su doprineli da Rusija i Katar dobiju organizaciju Mundijala 2018, odnosno 2022. godine. Pit je rekao da ovakvi navodi moraju biti istraženi do kraja, i da se ne treba odustati sve dok se ne utvrdi da li je bilo malverzacija.09.40 - Skolari: Voleo bih da pobedi Atletiko Selektor Brazila Luis Felipe Skolari rekao je da bi voleo da madridski Atletiko eliminiše Čelsi u polufinalu Lige šampiona Skolari želi da igrači Čelsija David Luis, Vilijan, Oskar i Ramires što odmorniji dočekaju pripreme reprezentacije Brazila. "Voleo bih da Atletiko izbaci Čelsi, da bi moji igrači mogli da se odmore. Bliži se Svetsko prvenstvo i voleo bih da što svežiji dočekaju obaveze u reprezentaciji", rekao je Skolari.
Foto: AP
Foto: AP

09.20 - NBA: Prve pobede Hjustona i Čikaga

U nastavku četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige košarkaši Hjustona su savladali Portland posle produžetka sa 121:116. Hjuston je tako smanjio prednost Portlanda na 2:1 u seriji. Trijumfom na strani Roketsi su vratili jedan brejk, pošto su prethodno izgubili obe utakmice kod kuće. I Čikago je posle dva poraza na domaćem parketu bio bolji od Vašingtona sa 100:97. Jedinu pobedu kao domaćin ostvario je Bruklin, koji je pobedio Toronto sa 102:98 za vođstvo od 2:1 u seriji.09.05 - Od 19 časova igra se 146. večiti derbi izneđu Partizana i Crvene zvezdeFudbalsko prvenstvo Srbije bliži se kraju, a 26. kolo nacionalnog takmičenja, bez dileme, obeležiće 146. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, koji bi mogao da pruži i konačan odgovor na pitanje ko će biti šampion. Crveno-beli u duel sa večitim rivalom ulaze sa šest bodova prednosti i nizom od 15 prvenstvenih pobeda. Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde igra se danas od 19 sati na stadionu u Humskoj. U ostalim mečevima 26. kola Superlige Srbije sastaju se Radnički Kragujevac - Vojvodina (15h), Čukarički - Spartak (16h), Sloboda - Jagodina (16h), Novi Pazar - Voždovac (16h) i Radnički Niš - Donji Srem (16h). U nedelju igraju Rad - Napredak (16h) i OFK Beograd - Javor (16h).09:00 - Vesti koje su obeležile petak 25. april možete pogledati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track