ŠTA KAŽU KLADIONICE: Postave, kvote i tradicija u susretima Bajerna i Reala

Meč godine

ŠTA KAŽU KLADIONICE: Postave, kvote i tradicija u susretima Bajerna i Reala

Fudbal -
Mnogi ljubitelji fudbala smatraju da će ovaj duel odlučiti budućeg prvaka Evrope

Minhen će večeras biti poprište jednog od najvećih derbija evropskog fudbala, susreta u kojem će se sastati Bajern i Real Madrid.

Obe ekipe se nadaju prolasku u finale, Bajern se uzda u sjajan napad, Real u disciplinovanu odbranu, iako je najefikasniji tim Lige šampiona u ovoj sezoni.

Kurir sport vam predstavlja analizu predstojećeg duela.

Očekivani sastavi:

Za razliku od prvog meča kada su treneri u određenoj meri imali kadrovske probleme, očekuje se da svi igrači koji su nosili igru dve ekipe ove sezone, večeras budu na terenu.

Bajern bi najverovatnije mogao da se pojavi u sastavu: Nojer, Lam, Dante, Boateng, Alaba, Švajnštajger, Kros, Miler, Riberi, Roben i Mandžukić.

Anćelotijev Real bi trebalo da nastupi u sastavu: Kasiljas, Karvahal, Ramos, Pepe, Koentrao, Alonso, Modrić, Di Marija, Ronaldo, Bejl i Benzema.

U ovom meču neće biti povređenih Badštubera, Alkantare, Šaćirija i Štarkea na jednoj i Arbeloe, Hesea i Kedire na drugoj strani.

Kladionica:

Ako je suditi po ljudima koji kreiraju kvote za ovaj meč, Bajern je favorit. Kvota na domaći tim se kreće od 1,70 do 1,85, remi je od 3,6 do 4,1, dok je kvota na goste preko 4,2. To je i očekivano jer je Bajern aktuelni prvak Evrope a na prste jedne ruke se mogu nabrojati timovi koji ih mogu dobiti na "Alijanc Areni", ali sa druge strane, Bajern nije postigao gol u gostima, pa mu pobeda od "samo" jednog gola razlike ne bi bila dovoljna za prolaz, već bi u najboljem slučaju značila produžetke, pod uslovod da rezultat bude 1:0.

Tradicije i statistika:

Ova dva tima imaju bogat istorijat duela, o čemu smo pisali i pred prvi meč dva giganta evropskog fudbala.

Anćeloti nikada nije izgubio od Bajerna u Ligi šampiona, na sedam mečeva ima 5 pobeda i 2 remija.

Real Madrid nikada nije izgubio meč u Ligi šampiona kada je Benzema dao gol. U tim situacijama imaju 15 pobeda i 3 remija.

Bajern će po 15. put ugostiti špansku ekipu u Ligi šampiona. Svih 15 puta su postigli bar po gol, ali su u čak 13 navrata i sami primili gol, i to je možda podatak koji ih najviše brine večeras.

Kristijano Ronaldo je na poslednjih 28 mečeva u Ligi šampiona postigao čak 35 golova. Još gol mu treba da obori rekord najjačeg evropskog takmičenja za jednu sezonu. Trenutno je na 14 pogodaka, toliko su postigli Mesi 2011/12 i Hose Altafini u sezoni 1962/63.

Bajern je protiv Reala doživeo prvi poraz u poslednjih 10 nokaut mečeva u Ligi šampiona.

Roben je na prethodnih 12 mečeva u Ligi šampiona postigao 7 golova i upisao 5 asistencija, od čega je najvredniji onaj kojim je prošle sezone doneo titulu Bajernu u finalu protiv Borusije.

Videćemo ko će zablistati večeras.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track