KOLAROV I JOVETIĆ POGODILI U PORAZU: Siti posle penala pao pred Olimpijakosom

Pripreme

KOLAROV I JOVETIĆ POGODILI U PORAZU: Siti posle penala pao pred Olimpijakosom

Fudbal -
Grci pobediti i tako poslali Liverpul u finale Internacionalnog kupa šampiona

Olimpijakos je u poslednjem kolu Grupe B, boljim izvođenjem jedanaesteraca, savladao Mančester Siti i tako odredio da u završnu borbu za trofej Internacionalnog kupa šampiona ode – Liverpul.Grčki tim je tek u poslednjem meču slavio prvi put u takmičenju, pošto je u junaka izrastao golman Roberto, koji je u penal-seriji zaustavio dva udarca sa bele tačke (Milneru i Sinkleru).Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetićje opet zablistao, postigao čak peti gol na turniru i istakao kandidaturu za mesto u prvih 11. Jovetić je u 35. minutu na sjajan način sam sebi stvorio šansu posle solo-prodora i matirao Roberta, čime je zadržao vodeće mesto na listi strelaca turnira, sa velikim izgledima i da ponese laskavo priznanje, pošto Vejnu Runiju i Rahimu Sterlingu beži tri gola, iako će napadači Mančester junajteda i Liverpula verovatno podeliti megdan u finalu u Majamiju.

Drugi pogodak za Engleze delo je Aleksandra Kolarova, koji je ponovo bio kapiten Mančester Sitija. Ovoga puta srpski reprezenativac je bio daleko uspešniji prilikom izvođenja jedanaesteraca i za razliku od penal serije protiv Liverpula početkom drugog dela silovito zakucao loptu pod prečku Robertovog gola.

Grci su iz dve kontre postigli dva gola i tako zakazali izvođenje jedanaesteraca. A tu je zablistao golman Roberto, odbranivši dva penala na fantastičan način (uhvatio „žive“ lopte) i tako sprečio Aleksandra Kolarova da se raduje, iako je srpski reprezentativac bio jedan od onih kome noga nije klecala prilikom šuta sa 11 metara.

http://www.youtube.com/watch?v=uPGx6ZOOqE4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track