(VIDEO) DUNGIN PRVENAC: Velemajstorija Nejmara za pobedu Brazilu protiv Kolumbije
Foto: AP

Novi kapiten presudio

(VIDEO) DUNGIN PRVENAC: Velemajstorija Nejmara za pobedu Brazilu protiv Kolumbije

Fudbal -
Pobedu "kariokama" doneo je u 83. minutu kapiten Nejmar fantastičnim golom sa 25 metara iz slobodnog udarca

MAJAMI - Brazilska fudbalska reprezentacija startovala je pobedom sa novim selektorom Dungom, u prijateljskom meču protiv Kolumbije rezultatom 1:0.

Pobedu "kariokama" doneo je u 83. minutu kapiten Nejmar fantastičnim golom sa 25 metara iz slobodnog udarca.

Brazil je ovom pobedom barem delimično ublažio rane sa Mundijala, na kojem je pretrpeo istorijsko poniženje, prvo porazom od Nemačke od 7:1 u polufinalu, a potom i izgubljenom utakmicom protiv Holandije od 3:0 u borbi za bronzu.

"Ova pobeda nam je dobrodošla, naročito nakon kritika koje smo pretrpeli posle Mundijala, od koje su neke bile veoma jake", rekao je Dunga, koji je na mestu selektora zamenio Luisa Felipea Skolarija.

Dunga je naglasio da će ova pobeda pomoći igračima da povrate samopoštovanje i samopouzdanje.

"Rekao sam im pre utakmice da su ovde zato što su najbolji i da su ceo život sanjali da budu deo reprezetacije. Ne treba da se plaše i da samo treba da izađu na teren i igraju", rekao je Dunga, koji je bio kapiten Brazila koji je na Mundijalu u SAD 1994. godine osvojio totulu prvaka sveta.

Tokom današnjeg meča u 49. minutu je zbog drugog žutog kartona isključen kolumbijski vezista Huan Kvadrado, a novi napadač Mančester Junajteda Radamel Falkao igrao je prvi put od novembra, pošto je ušao na teren u 77. minutu, na oduševljenje velikog broja kolumbijskih navijača.

http://www.youtube.com/watch?v=gHuBlxnzD-o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track