Iako je od poplava prošlo pola godine, bivši superligaš od FS Srbije nije dobio ni dinar od obećanih 135.000 evra za rekonstrukciju objekta
Nebojša Mandić ZABORAVLJENI: FSS ispalio Radnički!

Majske poplave razorile su Obrenovac, a dok se grad koliko-toliko oporavlja, fudbalski klub Radnički prolazi kroz najteže trenutke u svojoj 87 godina dugoj istoriji. Naime, devastiranom srpskom ligašu s Kolubare nijedna od nadležnih institucija ne želi da pomogne!

Glavni teren zarastao je u korov, klupske prostorije zaudaraju na buđ i memlu, a apokaliptična slika stadiona kraj Kolubare samo je još jedan dokaz nemara i nebrige, pre svih FS Srbije.
radnicki-obrenovac-fss-obecanje-rekonstrukcija-laz.jpg
Nebojša Mandić 
Korov do kolena... Ovako izgleda teren stadiona kraj Kolubare


Prazna priča

Naime, pošto je sredinom jula šteta procenjena na 135.000 evra, a gensek Saveza Zoran Laković obećao da će sredstva leći na račun „Rabe“ najkasnije do kraja avgusta, Obrenovčani žive isključivo od praznih obećanja i donacija svojih doskorašnjih fudbalera.
radnicki-obrenovac-fss-obecanje-rekonstrukcija-laz.jpg
Nebojša Mandić 
Nedovršeno... Deo tribina


- Izostala je reakcija nadležnih, ali mi i dalje strpljivo čekamo. Zoran Laković i Jovan Šurbatović su nas posetili sredinom jula i zatražili od nas da uradimo procenu štete na koju nisu imali primedbe FIFA i UEFA, ali posle toga su nas svi zaboravili. Rekli su da će novac stići do kraja avgusta, ali od tada je prošlo već dva meseca i ništa. Ide zima i imamo sve manje vremena da bilo šta promenimo - kaže sekretar kluba Nenad Stanojević.
radnicki-obrenovac-fss-obecanje-rekonstrukcija-laz.jpg
Nebojša Mandić 


Da stvar bude gora po nekadašnjeg superligaša, i lokalna uprava je zaboravila na klub i isključila ga iz svih procedura za nadoknadu štete. Tako je Radnički za pet i po meseci od poplave dobio crkavicu s kojom ne može da pokrije ni osnovne troškove, a kamoli da dovede infrastrukturu u prvobitno stanje.
radnicki-obrenovac-fss-obecanje-rekonstrukcija-laz.jpg
Nebojša Mandić 
Voda poplavila do drugog sprata... Nenad Stanojević


Voda sve poplavila

- Iz lokalne samouprave su nam rekli da nemamo pravo na bilo kakav vid pomoći jer ne ispunjavamo uslove, iako je voda bila viša od 450 centimetara i zadržala se mesec dana. Svi se odnose prema nama kao da ne postojimo. Jedinu pomoć koju smo dobili bila je od kragujevačkog Radničkog u iznosu od 60.000 dinara i komplete dresova i lopti od Mini-maksi lige, odnosno Sindikata profesionalnih fudbalera. Iz sveg srca im hvala na tome - objašnjava Stanojević.

Mnogo obećavao... Tomislav Karadžić

Fudbalski savez Srbije
NIŠTA OD MODERNOG CENTRA

Tokom sastanka na stadionu kraj Kolubare u julu, predstavnici FSS imali su plan da, pored obnove, u Obrenovcu naprave i moderan centar, prema standardima UEFA, kako bi se na njemu održavali mečevi kvalifikacija mlađih selekcija i igrao ženski fudbal. Naravno, ni od tog projekta nije bilo ništa.

Alal vera
SAMI REKONSTRUISALI TEREN!

Crveni su zahvaljujući entuzijazmu, ali i mukotrpnom radu igrača i članova uprave uspeli da osposobe pomoćni teren kako bi uopšte mogli da se takmiče u trećem rangu.
- Igrači svih uzrasta su zajedno s nama iz uprave čistili veštačku travu. Radilo se o 200 tona gume. Sve smo to sami očistili, a zatim ponovo postavili na pomoćni stadion kako bismo mogli da se takmičimo - kaže sekretar Radničkog.

Činjenice

- Radnički je jedan od retkih klubova u Srbiji koji nema dugovanja
- U poslednjih pet godina nijedan igrač nije napustio klub s dugom
- Od 2010. godine Raba je iz svog pogona stvorila 10 igrača koji igraju u Evropi
- U poslednjih pola decenije za Srbije uvek igraju bar dvojica igrača poniklih u Rabi
- Tim Radničkog čini 90 procenata igrača s teritorije Obrenovca