(VIDEO) SAMO ČUDO POMAŽE: Orlovi opet izgubili od Danske i praktično se oprostili od EP
Foto: Reuters

Putuj Evropo

(VIDEO) SAMO ČUDO POMAŽE: Orlovi opet izgubili od Danske i praktično se oprostili od EP

Fudbal -
Domaćin u Kopenhagenu pobedio 2:0, Stojković odbranio penal, Srbi propustili tri velike prilike u drugom poluvremenu
1 / 6 Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Kopenhagenu od Danske 0:2 u utakmici 5. kola Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Francuskoj... Očigledno bez naše reprezentacije...

"Orlovi" su ostali na dnu tabele sa jednim osvojenim bodom, koliko ima i Jermenija. Danska se izdvojila na drugom mestu, sa deset bodova, dva manje od lidera Portugala, odnosno tri više od trećeplasirane Albanije, koja ima meč manje. Naravno, u FSS se nadaju da će reprezentacija za zelenim stolom dobiti nazad tri boda prethodno oduzeta zbog loše organizacije utakmice sa Albanijom. Odluka UEFA će biti saopštena do 10. jula.

Ovako, reprezentacija Srbije više ni teoretski ne može da se domogne prva dva mesta, koja direktno vode na EURO 2016, ali teoretski može trećeg, ukoliko redom pobedi Jermeniju, Albaniju i Francusku, a pritom Albanci izgube dve od preostale tri utakmice.

Danska je nanela Srbiji i drugi poraz u ovom ciklusu (u Beogradu bilo 1:3) golovima igrača sa istim prezimenom - Poulsen.

Jusuf je domaćina doveo u vođstvo u 13. minutu, a rezervista Jakob je u finišu utakmice stavio tačku na meč. Golove su dali na skoro identičan način - preciznim udarcima sa 16 metara, između dvojice srpskih defanzivaca.

Ekipa Mortena Olsena je mogla do 2:0 u 34. minutu, ali je Vladimir Stojković odbranio penal Danijelu Ageru. Srpskom golmanu je to drugi put da brani jedanaesterac u ovom ciklusu, jer je isto uradio i na premijeri u Jermeniji.

U drugom poluvremenu reprezentacija Srbije je konačno zaigrala agresivnije i odlučnije, stvorila tri velike šanse, koje nisu realzovali Mitrović (dve) i Ljajić, pa je poraz u Kopenhagenu bio neminovan.

Prethodno, u prvom poluvremenu "orlovi" su igrali onako kako smo navikli od njih - bezidejno, bez krvi, bez organizacije...

Ako ikoga zanima, naredni meč Srbija će igrati protiv Jermenije u Beogradu 4. septembra.

SASTAVI

DANSKA: Šmajhel - Jakobsen, Kjaer, Ager, S. Poulsen - Kvist (od 77. Kristensen), Hejbjerg, Kron-Deli (od 61. Jakob Poulsen) - Jususf Poulsen (od 73. Vibe), Bentdner, Eriksen.

Selektor: Morten Olsen.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Maksimović, Nastasić, Kolarov - Fejsa, Matić - Tošić (od 61. Kostić), Ljajić (od 81. Đuričić), Marković, A. Mitrović (od 90. Škuletić).

Selektor: Radovan Ćurčić.

TOK MEČA:

87. minut - GOOOLLL!!! 2:0 za Dansku. Strelac Jakob Poulsen. Fejsa je izgubio loptu na sredini terena, rezervista Danske se stuštio kao srpskom kaznenom prostoru i, slično kao njegov prezimenjak Jusuf u 13. minutu, između dvojice gostujućih igrača precizno šutirao sa 16 metara.

http://www.youtube.com/watch?v=W_47CeC-W9w

83. minut - Odličan šut Eriksena, Stojković je odbranio.

81. minut - Ćurčić je uveo Đuričića umesto Ljajića.

77. minut - Kristensen je ušao umesto Kvista. To je poslednja izmena kod Danaca.

73. minut - Vibe je zamenio povređenog Jusufa Povlsena.

69. minut - I treća velika prilika za Srbiju otišla je u nepovrat. Ivanović je oštro centrirao sa desnog krila, Mitrović se na petercu bacio i udario loptu glavom, ali je ona otišla preko gola.

65. minut - Evo i prve reakcije selektora Ćurčića. Na teren je poslao Filipa Kostića umesto Zorana Tošića.

63. minut - Kolarov je prvi srpski igrač sa žutim kartonom posle prekršaja nad Jusufom Poulsenom.

61. minut - Prva izmena. U domaćem timu na terenu je i treći Poulsen, i to Jakob. Izašao je Kron-Deli.

58. minut - Drugi Danac čije se ime našlo u beležnici Kujpersa je Kvist.

57. minut - Ponovo šansa za Srbiju! Ljajić je bio u sjajnoj poziciji, ali je njegov udarac sa sedam, osam metara odbranio Šmajhel.

49. minut - "Orlovi" su u drugo poluvreme ušli znatno odlučnije, očigledno shvativši da više nemaju šta da izgube.

48. minut - Velika prilika za Srbiju! Kolarov je izveo prekid, Mitrović je ostao sam na pet metara od gola i šutirao glavom, ali je Šmajhel odbranio, a lopta se odbila od prečke.

47. minut - Ljajić je probao da ugrozi domaćeg golama iz slobodnog udarca, ali je šutirao visoko preko gola.

46. minut - Prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Kjaer zbog starta nad Markovićem koji je bio u nazdrživom prodoru.

46. minut - Utakmica je nastavljena. Nema izmena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena: Danci zasluženo vode, a mogli su da imaju i veću prednost, da Stojković nije odbranio penal Danijela Agera. "Orlovi", kao i mnogo puta do sada, potpuno bezopasni. Nema nikakve ideje u napadu, ali zato često "ispadaju" u fazi odbrane, što domaćin vešto koristi. Šut Tošića u 21. minutu je jedino što su gosti u Kopenhagenu uradili u prvom pouvremenu.

42. minut - Još jedna prilika za domaćina. Jusuf Pouslen je skočio i glavom reagovao na centaršut sa levog krila, ali je Stojković ponovo bio siguran..

34. minut - Stojković je odbranio penal! Golman Srbije je čekao Agera da se zaleti, zatim i da šutne, krenuo je u svoju levu stranu i zaustavio udarac. To je drugi put u ovom ciklusu kvalifikacija da Stojković brani penal, pošto je isto učinio i u Jermeniji.

33. minut - Penal za Dansku! Sudija Kujpers pokazao je na belu tačku posle starta Nastasića nad Hejbjergom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

29. minut - Šansa za Dansku! Posle prekida sa desne strane Bentdner se izborio za poziciju i sa samo nekoliko metara prebacio gol.

21. minut - Prvi udarac gostiju ka golu. Zoran Tošić je prošao po desnoj strani, a kada je došao do kaznenog prostora Danaca, opalio je levicom, ali je Šmajhel odbranio. Sada je odnos u udarcima ka golu 1:1, ali je rezultat 1:0.

13. minut - GOOOLLL!!!1:0 - strelac Jusuf Poulsen. Odjednom, ni iz čega, domaćin je došao do prednosti. Dubinski pas Bentdner je "spustio" Jusufu Poulsenu, a napadač nemačkog drugoligaša Lajpciga je, dok su Ivanović i Nastasić neuspešno uklizavali ka njemu, šutirao sa ivice šesnaesterca. Udarac je bio milimetarski precizan.

http://www.youtube.com/watch?v=5DYGLFLwKKM

9. minut - Početno ispitivanje snaga još traje, na terenu se ništa zanimljivo ne dešava.

1. minut - Utakmica je počela...

20:44 - Ranije danas već je odigrana jedna utakmica u Grupi I, Portugalci su kao gosti savladali Jermeniju 3:2, uz het-trik Kristijana Ronalda.

20:42 - Intoniraju se himne...

20:41 - Dvojica danskih reprezentativaca dobili su priznanja: Lars Jakobsen za 75. nastup, a Simon Kjaer za 50.

20:24 - Utakmica se igra na stadionu "Telia Parken" u Kopenhagenu, kapaciteta 38.000 mesta.

20:19 - U Kopenhagenu je trenutno 18 stepeni Celzijusa i pada kiša.

20:15 - Utakmicu sudi Holanđanin Bjern Kujpers.

19:31 - Pogledajte golove sa prethodnog meča istih rivala.

http://www.youtube.com/watch?v=5s9QPQP74dk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track