APEL ŠAMPIONA: Crvena zvezda traži od FSS da igrači iz EU ne budu stranci
Foto: Dado Đilas

U skladu sa zakonom

APEL ŠAMPIONA: Crvena zvezda traži od FSS da igrači iz EU ne budu stranci

Fudbal -

Crvena zvezda uputila je Fudbalskom savezu Srbije, odnosno njegovom predsedniku Slaviši Kokezi, zahtev za prilagođavanje fudbalskih propisa u skladu sa Zakonom o zapošljavanju stranaca Republike Srbije u kome traži da se igrači iz Evropske unije ne tretiraju kao stranci.

"Nakon stupanja na snagu zakona o Zapošljavanju stranaca koji je objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije broj 128/2014 gde u članu 5, nedvosmisleno piše da pravo na slobodan pristup tržištu rada, odnosno na zapošljavanje, samozapošljavanje i ostvarivanje prava za slučaj nezaposlenosti, osim ako međunarodnim ugovorom koji obavezuje Republiku nije utvrđeno drugačije, imaju državljani EU i njihovi porodični članovi, koji nisu državljani EU i imaju odobrenje za privremeni boravak za članove porodice ili stalno nastanjenje u tim državama kojim dokazuju svoje pravo na slobodan pristup tržištu rada", navodi se na sajtu šampiona Srbije.

Crveno-beli pozivaju FSS da kao krovna organizacija koja uređuje propise u fudbalskoj sferi pristupi prilagođavanju fudbalskih propisa u skladu sa zakonom Srbije.

"Molimo vas da u hitnom postupku uzmete u razmatranje naš zahtev i omogućite stranim državljanima koji dolaze iz zemalja Evropske unije da ostvaruju pravo na rad, odnosno da budu tretirani kao domaći fudbaleri u smislu prava na nastupanje u fudbalskim klubovima Superlige bez ograničenja", stoji u zahtevu koji je potpisao predsednik Svetozar Mijailović.

Trenutno je u Superligi na snazi pravilo da četiri stranca mogu da nastupaju, plus dva igrača sa područja bivše Jugoslavije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track