TRENER ZVEZDE PONOVO VREĐAO NOVINARE Božović: Ne možete vi da me terate iz kluba
Foto: Fonet / FK Crvena Zvezda

Ne može sportski da podnese poraz

TRENER ZVEZDE PONOVO VREĐAO NOVINARE Božović: Ne možete vi da me terate iz kluba

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović veći deo današnje konferencije za novinare posvetio je utakmici sa Sasuolom i ponovo je vredjao novinare, rekavši da neće oni da ga teraju iz kluba.

"Ne bežim od toga da sam kriv za rezultat utakmice sa Sasuolom. Uvek je trener kriv za poraz. Šta je, tu je. Ne može se popraviti ono što se desilo. Možemo sada da se okrenemo sledećim utakmicama i da popravimo utisak", rekao je Božović na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda sutra igra sa Radnikom u Super ligi, a u četvrtak je izgubila u gostima od italijanskog Sasuola 0:3 u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa.

"To nam je bila deseta utakmica u 40 dana, verovatno je ekipu stigao neki umor. Nismo se kolektivno borili, ni pokazali ništa od onoga šta možemo...Taktički smo loše stajali, bili smo umorni. A ako ekipa nije u redu fizički, opet sam ja tu kriv. Nešto nije bilo u redu", rekao je Božović.

On je kazao da Zvezda ni kao klub ni kao ekipa nije spremna za evropska takmičenja, kao i da postoji proces stvaranja tima.

"Prvo, ekipa se ne pravi preko noći. Drugo, ja nisam obećavao ni Ligu Šampiona, ni Ligu Evropa. Taj ko je obećavao, neka izađe sada. Objektivno nismo spremni ni kao klub ni kao ekipa za takmičenje. Postoji proces stvaranja tima. Naša liga je jedna stvar, a Evropa druga. Bili smo na korak sa Ludogorecom, ali pokazale su se neke slabosti koje ne mogu da se promene preko noći", rekao je Božović.

On je kazao da je potrebno vreme da se stvori tim, ali je istakao da nije problem da ode ako navijači žele da ode, a pritom je grubo vredjao i novinare.

"Sigurno treba tri godine da se stvori ekipa. Ja nisam problem. Ako neko misli da sam ja problem i da treba da idem, ja ću da idem. Ali ne mogu da me teraju balerina i govedo. Može da me otera onaj koji me doveo i navijači sa tribine", rekao je Božović.

"U sportu i životu je sve moguće. Treba da popravimo utisak, treba da probamo da pobedimo, a daj Bože da nam se ukaže šansa da pobedimo", dodao je on.

Na primedbu novinara da je vlasnik Sasuola rekao da je njegov tim mogao da pobedi sa 8:0, Božović je odgovorio:

"Moglo je. Ništa nije slagao".

Trener Zvezde kazao je da je u fudbalu najvažnija sledeća utakmica i da se ekipa okrenula meču sa Radnikom.

"U fudbalu postoji samo jedna utakmica. Zaboraviće se i Sasuolo, iako mnogi misle da neće. Za nas je najvažnija utakmica protiv Radnika. Treba tu da pobedimo i da se podignemo pred revanš", rekao je Božović.

Utakmica Zvezda - Radnik igra se sutra od 18.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track