POVRATAK NA ŠAMPIONSKE STAZE: Crvena zvezda pobedila Vojvodinu i ponovo preuzela prvo mesto
Foto: Saša Pavlić

Oporavak od poraza u derbiju

POVRATAK NA ŠAMPIONSKE STAZE: Crvena zvezda pobedila Vojvodinu i ponovo preuzela prvo mesto

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na prvo mesto tabele Super lige, pošto su večeras na svom terenu u derbiju 10. kola pobedili Vojvodinu sa 4:1.

Golove za domaćina postigli su Džon Ruis u 11, Mičel Donald u 64, Srđan Plavšić u 69. i Slavoljub Srnić u 90. minutu meča. Strelac za Vojvodinu bio je Filip Malbašić u 43. minutu.Aktuelni šampion Zvezda je prva sa 25 bodova. Vojvodina je druga sa 23, a Radnički treći sa 20.Zvezda je dobro počela utakmicu i povela već u 11. minutu, dobrim udarcem Ruisa sa 20 metara, ali crveno-beli nisu iskoristili nalet, pošto je Vijeira devet minuta kasnije propustio odličnu priliku.Portugalski napadač je izašao sam pred gol Vojvodine i odlučio da šutira, iako je imao samog Gelora Kangu na drugoj strani. Gosti su taj promašaj iskoristili dva minuta pred poluvreme.Izjednačujućem golu prethodila je velika greška Kange, koji je dodao loptu u noge Melegu, a kapiten Vojvodine je odlično uposlio Malbašića, koji je ostao sam ispred Filipa Manojlovića i lako ga savladao.Ekipe su na početku drugog dela bile izjednačene, a Zvezda je ponovo povela u 56. minutu posle oduzete lopte na sredini terena i odlične kombinacije domaćih igrača. Kanga je dodao do Ruisa na bok, a on je asistirao Donaldu, koji se odlično snašao i doneo crveno-belima novu prednost.Zvezda drugi put nije dozvolila pad, već je uvećala prednost šest minuta kasnije. Ruis je dobro prošao, ali i bio zaustavljen, Kangi je odbranio Kordić, a lopta se odbila do Plavšića, kome nije bilo teško da postigne pogodak.Zvezda je posle trećeg gola imala nekoliko odličnih prilika preko Vijeire, ali portugalski napadač nije savladao Kordića. Najbolju je imao kada je Marko Poletanović odlično prošao, ali mu je Kordić odbranio, a lopta se odbila do Vijeire, koji je promašio prazan gol.Konačan rezultat postavljen je u 90. minutu, posle kontranapada Srđana Plavšića, koji je centrirao do Srnića, a krilni fudbaler crveno-belih je primio loptu i šutirao. Kordić je zakačio loptu, ali se onda odbila u gol.Utakmicu na stadionu "Rajko Mitić" pratilo je, kako je saopšteno, 14.100 gledalaca.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

90. minut - GOOOOOOOL 4:1 Slavoljub Srnić

85. minut - Vojvodina kao da nema snage za preokret

79. minut - Zicer za Zličića, nema gola za Vojvodinu

75. minut - Ni iz četvrtog pokušaja Vijeira nije zatresao mrežu

66. minut - Dve velike prilike za Vijeiru, ali se Portugalac i dalje nije upisao u strelce

63. minut GOOOOOOOOOL 3:1 - Sve što je mogao Kordić je branio, ali je na kraju Plavšić smestio loptu u mrezu

59. minut - Dobra prilika za Planića

58. minut - GOOOOOOOOOOL 2:1 - Donald levom nogom, poosle odlične akcije Zvezdinih stranaca

54. minut - Rasplamsava se borba na Marakani

50. minut - Slobodan udarac za Vojvodinu, ali bez opasnosti po gol Zvezde

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Drugo poluvreme

45+2 . minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - GOOOOOOOOOOOOL 1:1 - Velika greška Kange, posle koje je Malbašić savladao Manojlovića

40. minut - Velika prilika za Vojvodinu, Meleg se obrukao

35. minut - Paločević je poslao loptu ka Malbašiću koji je u šesnaestercu Zvezde pao posle duela sa Petkovićem, ali penala nije bilo

28. minut - Igra se između dva kaznena prostora, nema šansi

20. minut - Vijeira je izbio sam pred golmana Vojvodine, ali je ležerno šutirao, pa je Kordić odbranio

16. minut - Solidan pokušaj Trujića, ali lopta je otišla preko gola

11. minut - GOOOOOOOOOOL 1:0 - Ruiz je pogodio gol sa nekih dvadesetak metara

6. minut - Solidan napad Vojvodine, ali lopta na kraju nije išla u gol Zvezde

4. minut - Pokušaj Lukovića iz daljine, ali je lopta otišla kraj gola

1. minut - Počela je utakmica

Prvo poluvreme

Delije pozdravile Lalatovića

Navijači Crvene zvezde aplauzom su pozdravili trenera Novosađana i bivšeg kapitena i trenera crveno-belih Nenada Lalatovića, koji im je uzvrtaio na isti način

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Ristić - Poletanović, Donald - Plavšić, Kanga, Ruiz - Vijeira.

VOJVODINA: Kordić - Antić, Planić, Maksimović, Kovačević, Lakićević, Jovančić, Meleg, Paločević, Malbašić, Trujić.

Tok meča

Vojvodina je ovu utakmicu dočekala kao lider sa 23 boda, jednim više od drugoplasirane Zvezde. Novosađani su jedini neporaženi superligaš u dosadašnjih devet kola.

18:46 - Lalatović: Zvezda blagi favorit"Nema potrebe da trošim reči o Zvezdi. To je naš najveći klub, ali isto tako, veliki klub smo i mi. Imaju sjajan tim, sa sjajnim igračima i sjajnim trenerom, mojim kolegom Grofom Božovićem. Igraju pred svojom publikom, pa iako smo mi prvi, zbog domaćeg terena su oni blagi favoriti. Naš cilj se, međutim, zna. Idemo tamo da se nadigravamo sa njima i odigramo što bolje, odnosno da se u naš Novi Sad vratimo neporaženi. Na taj način bismo ostali na prvoj poziciji, što bi za nas bilo sjajno", poručio je trener Vojvodine Nenad Lalatović.

18:40 - Grof: Ne igramo protiv Mančestera"Nemojte da pravimo atmosferu kao da igramo protiv Mančester junajteda. Igramo protiv normalne ekipe, koja ima normalne rezultate. Može da nas pobedi, ali ne mogu da pričam kao da igramo protiv Reala ili Barselone. Do sada, svaka čast", rekao je trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović pred duel sa Vojvodinom.

18:30 - Crvena zvezda i Vojvodina odigrali su prošle sezone tri meča. Prvo je Zvezda kao domaćin u oktobru 2015. ubedljivo pobedila 3:0, a onda su Novosađani dva puta zaredom ostali neporaženi. Na "Karađorđu" u aprilu ove godine nije bilo golova, a onda u junu "lale" slavile u Beogradu - 3:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track