Navijači ne idite na EP, da se ne biste vratili u kovčegu
Foto: Reuters

Upozorenje Sola Kembela

Navijači ne idite na EP, da se ne biste vratili u kovčegu

Fudbal -
Ostanite kod kuće, gledajte prvenstvo na TV-u. Ne rizikujte, jer biste mogli kući da se vratite u kovčegu. Zemlja koja želi ovakav turnir mora da reši probleme, oni ne zaslužuju da se prestižni turnir organizuje u njihovoj zemlji, rekao je bivši reprezentativac Engleske

LONDON - Nekadašnji fudbalski reprezenativac Engleske Sol Kembel upozorio je navijače da ne putuju na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj zbog opasnosti od rasizma i nasilja.

Kembel je rekao da je Evropska fudbalska unija (UEFA) pogrešila kada je odabrala domaćine turnira.

"Ostanite kod kuće, gledajte prvenstvo na TV-u. Ne rizikujte, jer biste mogli kući da se vratite u kovčegu. Zemlja koja želi ovakav turnir mora da reši probleme, oni ne zaslužuju da se prestižni turnir organizuje u njihovoj zemlji", rekao je Kembel.

Ovo upozorenje usledilo je nakon što su porodice Tea Volkota i Aleksa Okslejda-Čembrelena izjavile da neće putovati na EURO 2012, zbog mogućih rasistički napada.

"Naš pristup nulte tolerancije prema rasizmu je na snazi kako na terenu, tako i van njega i sudije imaju pravo da prekinu utakmicu ukoliko se dogode rasistički incidenti", kaže se u saopštenju UEFA.

Reprezentacija Engleske nalazi se u grupi D zajedno sa selekcijama Francuske, Švedske i Ukrajine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track