(KURIR TV) NEKA DRHTI OLIMPIJAKOS: Partizan silovit na startu Super lige, Mačvu ispratio sa šest golova
FK Partizan, Foto: Foto: Miroslav Todorović/Partizan

Super liga Srbije

(KURIR TV) NEKA DRHTI OLIMPIJAKOS: Partizan silovit na startu Super lige, Mačvu ispratio sa šest golova

Fudbal -

Fudbaleri Partizana silovito su započeli Super ligu Srbije u kojoj brane titulu.

1 / 5 Foto: Foto: Miroslav Todorović/Partizan

Crno-beli su na svom stadionu pred oko 6.000 gledalaca savladali debitanta Mačvu sa 6:1 (4:0) i najavili da se nalaze u dobroj formi pred duel protiv Olimpijakosa u utorak u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

U utakmici prvog kola Super lige golove za Partizan postigli su Nebojša Kosović u osmom minutu, Leandre Tavamba u 16. i 68. minutu, Danilo Pantić u 20, Uroš Djurdjević u 35. minutu i Nemanja Mihajlović u 85. minutu. Jedini gol za Mačvu, prvi u Super ligi Srbije, postigao je Mladen Lazarević u 59. minutu iz jedanaesterca.

Partizan je pitanje pobednika na današnjem meču protiv novajlije u ligi rešio već posle 20 minuta igre, pošto je stekao prednost od tri gola.

Crno-beli su poveli u osmom minutu kada je Kosović lepo šutirao sa dvadestak metara a lopta završila iza ledja Nenada Filipovića.

U 16. minutu šampion Srbije je udvostručio prednost, a gol je postigao Tavamba na asistenciju Djurdjevića.

Samo četiri minuta kasnije Partizan je praktično stavio tačku na prvi meč u novoj sezoni domaćeg šampionata. Marko Janković je prošao po desnoj strani, prvo je pokušao Djurdjević, njegov udarac je izblokiran a na odbijenu loptu je natrčao Pantić i poslao je u gol.

Djurdjević je posle toga upisao medju strelce. Igrao se 35. minut kada je posle asistencije Jankovića izbegao ofsajd, izašao ispred Filipovića i poslao mu loptu kroz noge za 4:0.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Mačva je imala u 23. minutu kada je udarac Predraga Jeremića zaustavio golman crno-belih Filip Kljajić.

Partizan je i na početku drugog poluvremena imao inicijativu ali je Mačva pretila i uspela je da postigne prvi gol u Super ligi.

Lazar Ćirković je u kaznenom prostoru oborio Ivana Obrovca a sudija Danilo Grujić je pokazao na penal. Siguran izvodjač penala bio je Lazarević u 59. minutu.

Dva minuta kasnije svoj debi u crno-belom dresu upisao je Sejduba Suma, najskuplje pojačanje u istoriji Partizana.

U nastavku meča Tavamba je ponovo bio u šansi, ali je loše šutirao. On se brzo ispravio u 68. minutu, kada je dobro reagovao na odbijenu loptu posle šuta Nemanje Miletića i sa desetak metara je poslao u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Mihajlović u 85. minutu lepim lob udarcem, kada je prebacio golmana Mačve, posle dodavanja Tavambe.

U drugom kolu, narednog vikenda, Partizan će igrati u Beogradu protiv Javora, a Mačva će u Šapcu dočekati Zemun.

Pre toga, Partizan će u utorak igrati protiv Olimpijakosa, prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

TOK MEČA

PARTIZAN - MAČVA

Stadion Partizana

Sudija: Danilo Grujić, pomoćnici: Oliver Petrović, Dalibor Đurđević

PARTIZAN: Kljajić, N. Miletić, N. Miletić, Ostojić, Ćirković, Jevtofić, Kosović, Janković, Pantić, Đurđević, Tavamba. Trener: Miroslav Đukić.

MAČVA: Filipović, Pejović, Rajović, Ivić, Jovanović, Lazarević, Gemović, Obrovac, Matić, Adamović, Jeremić. Trener: Dragan Aničić.

DRUGO POLUVREME

85. minut - GOOOL!!! Strašan gol Nemanje Mihajlovića! Povukao je loptu sa oko 30 metara i zatim sa oko 25 metara lobovao golmana Mačve Filipovića!

79. minut - Treća izmena u Partizanu. Umesto Uroša Đurđevića u igri je Đorđe Jovanović.

77. minut - Izmena u Partizanu, umesto Danila Pantića u igri je Nemanja Mihajlović.

68. minut - GOOOL!!! Drugi gol Leandra Tavambe! Visoki napadač Partizana je primio loptu na oko 7-8 metara od gola Mačve, okrenuo se i lako matirao Nenada Filipovića.

67. minut - Druga izmena u Mačvi, umesto Gemovića u igri je Jordan Jovanović.

61. minut - U igru ulazi Sejduba Suma, najskuplji igrač u istoriji Partizana. Izašao je Janković.

59. minut - GOOOL!!! Lazarević iz penala postiže gol za Mačvu. Prethodno je Ćirković nepropisno startovao nad Obrovcem u šesnaestercu.

50. minut - Gemović je propustio dobru priliku za Mačvu. Šutirao je iskosa sa leve strane preko prečke.

46. minut - Izmena u Mačvi, umesto Rajovića je ušao Protić.

PRVO POLUVREME

41. minut - Jevtović je prvi fudbal Partizana koji je zaradio žuti karton.

37. minut - Prvi upisani fudbaler u beležnicu sudije Danila Grujića je fudbaler Mačve Pejović koji je zbog prekršaja zaradio žuti karton.

35. minut - GOOOL!!! Uroš Đurđević postiže četvrti gol za Partizan. Usledila je dubinska lopta Jankovića, a Đurđević pošto je izbegao ofsajd zamku rutinski matirao Filipovića.

33. minut - Pantić je oprobao šut sa oko 17 metara, ali je njegov udarac izblokiran.

23. minut - Prva prava šansa za Mačvu. Jeremić je pobegao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i šutirao iskosa sa oko pet metara, ali je Kljajić ušao u šut i odbranio.

20. minut - GOOOL!!! Golom Danila Pantića Partizan vodi sa 3:0. Ponovo je asistent Đurđević, a strelac mladi povratnik u redove crno-belih.

16. minut - GOOOL!!! Partizan vodi sa 2:0 golom Tavambe. Đurđević je vratio loptu do visokog napadača crno-belih koji je sa oko 15 metara matirao Filipovića!

8. minut - GOOOL!!! Partizan je poveo sa 1:0 golom Kosovića! Vezni fudbaler crno-belih je primio loptu na oko 20-tak metara od gola gostiju i zatim efektnim udarcem savladao Filipovića.

7. minut - Tavamba je lepo prošao po desnoj strani, stigao do ivice peterca, ali onda loše centrirao ka saigračima.

2. minut - Prva prava akcija na utakmici, domaći igrači su razmenili nekoliko pasova posle kojih je Đurđević izbio sam ispred golmana Mačve, ali je njegov udarac završio preko gola.

Trener Partizana Miroslav Đukić je obrazložio izostanak Leonarda činjenicom da Brazilac nije bio na treningu u petak.

Inače, na klupi su kapiten Miroslav Vulićević i standardni prvotimac Everton, pa se može reći da trener crno-belih krije tim pred dolazak Olimpijakosa u utorak u okviru prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Miroslav Todorović/Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track