ŽOZE MURINJO ZATRESAO ENGLESKU: Konte prozvao Portugalca, a onda je usledio žestok odgovor
Foto: AP

Rat se nastavlja

ŽOZE MURINJO ZATRESAO ENGLESKU: Konte prozvao Portugalca, a onda je usledio žestok odgovor

Fudbal -

Medijski rat menadžera Mančester junajteda i Čelsija, Žozea Murinja i Antonija Konta, dobio je novo poglavlje pošto je trener "Crvenih đavola" prozvao italijanskog stručnjaka za nameštanje utakmica.

Sukob dvojice stručnjaka započeo je posle izjave Murinja da se pojedini menadžeri u Premijer ligi ponašaju kao ludaci. Konte se pronašao prozvanim i odgovorio da Murinjo pati od senilnosti jer je zaboravio šta je sve u prošlosti radio.

Murinjo je u petak uveče posle pobede Junajteda protiv Derbija u FA kupu (2:0) još jednom prozvao Kontea.

- Tačno je, pravio sam greške u prošlosti pored aut linije. Da, napraviću ih opet, ali mislim da će ih biti manje. Ono što se meni nikada nije desilo i nikada se neće desiti je da budem suspendovan za nameštanje utakmica - rekao je Murinjo.

Murinjove reči su naišle na veliku pažnju engleskih medija. Portugalac je podsetio na činjenicu da je Konte, kao tadašnji trener Sijene, optužen da nije učinio ništa u sprečavanju nameštanja utakmica njegove ekipe.

Konte je bio umešan u nameštanje utakmica u sezoni 2010/11, kada je Sijena, tada član Serije B, već obezbedila plasman u Seriju A. Konte je bio kažnjen četvoromesečnom suspenzijom, ali je odlukom suda u Kremoni 2016. godine oslobođen optužbi da je nameštao utakmice.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NOVAK SPREMAN ZA MELBURN: Evo kako je izgledao trening Đokovića u Rod Lejver areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track