MERAKLIJE OBELEŽAVAJU 95 GODINA POSTOJANJA: FK Radnički iz Niša pripremio niz manifestacija povodom rođendana
Foto: FK Radnički Niš

REAL SA NIŠAVE

MERAKLIJE OBELEŽAVAJU 95 GODINA POSTOJANJA: FK Radnički iz Niša pripremio niz manifestacija povodom rođendana

Fudbal -

Fudbalski klub Radnički iz Niša obeležava 95 godina postojanja, a do kraja godine svoj rođendan proslaviće raznim manifestacijama.

Kako se navodi u saopštenju, zvanična proslava počela je druženjem članova rukovodstva i stručnog štaba Radničkog, čelnika grada Niša, bivših i sadašnjih fudbalera, sponzora i niških privrednika. Evocirane su uspomene iz prošlosti, ali su se predstavljali planovi za budućnost.

Domaćin jučerašnje svečanosti bio je vršilac dužnosti predsednika Radničkog Dragan Marković koji je rekao da je taj klub značajan za celu Srbiju.

"Radnički je brend Niša i Srbije i mora biti prisutan u svim poljima društvenog života. Prisustvo čelnika grada, kompletnog rukovodstva, legendarnih fudbalera koji su 80-ih godina prošlog veka proslavili Radnički u Evropi, sadašnjih fudbalera.... govori da smo na pravom putu da vratimo 'Real sa Nišave' gde mu je mesto. Uveren sam da će naši fudbaleri nastaviti sa dobrim partijama u prvenstvu i da ćemo se u maju radovati izlasku na medjunarodnu scenu", naveo je on.

Manifestaciji su prisustvovali članovi čuvene generacije Radničkog, koja je u sezoni 1982. godine igrala u polufinalu Kupa UEFA.

"Verujemo da Radnički ima svetlu budućost i da će sadašnja generacija u dogledno vreme dostići rezultate koje smo mi nekada ostvarivali. Od srca vam želimo da uspete u svojoj nameri i od leta igrate u Ligi Evropa", izjavio je kapiten najslavnije ekipe Radničkog Milovan Obradović.

Trener Radničkog Boban Dmitrović rekao je da preuzima punu odgovornost za rezultate ekipe.

"Crta se podvlači posle 37. kola, budite strpljivi, a ja verujem da ćete biti ponosni na nas. Fudbaleri i ja imamo zajedničku želju, a to je da u godini jubileja pridružimo i naše slike fotografijama istorije Radničkog", naveo je on.

Ivica Tončev, koji je zbog funkcije u Ministarstvu spoljnih poslova zamrzao predsedničku funkciju u Radničkom, ponovio je da je dug smanjen i rekao da je novo rukovodstvo učinilo mnogo za klub, ali da mu tek sledi ozbiljan posao.

"Dug kluba na dan dolaska ovog rukovodstva bio je dva miliona evra, a sada je smanjen na 800.000. Uz sve poteškoće oko finansija stvoren je ozbiljan sastav, konkurentan svim timovima u Srbiji. Tokom zimskog prelaznog roka formirana je jača ekipa, koja će, ako sve bude kako treba, obezbediti Radničkom nastup u kvalifikacijama za Ligu Evropa", naveo je Tončev.

kurir.rs / Beta

foto: FK Radnički Niš

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Kako rešiti probleme sa navijačima pred CSKA i Viktoriju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track