(VIDEO) OLD FIRM DERBI U PUNOM SJAJU: Seltik slavio nakon preokreta sa igračem manje! Rendžers promašio što se ne promašuje
Foto: Reuters

sjajno

(VIDEO) OLD FIRM DERBI U PUNOM SJAJU: Seltik slavio nakon preokreta sa igračem manje! Rendžers promašio što se ne promašuje

Fudbal -

Fudbaler Seltika savladali su najvećeg rivala Rendžerse 3:2 u 411. "Old Firmu" na Ajbroks parku u Glazgovu.

"Policajci" će dugo da žale za ovim mečom jer su dva puta vodili i na kraju izgubili sa igračem više na terenu, te usput propustili dva zicera koja je teže promašiti nego pogoditi.

Na startu meča, Vidas je munjevito istrčao i pobegao štoperima Seltika, pa mu nije bilo teško da promeni rezutlat na semaforu.

Međutim, već u 11. izjednačio je Tom Rogić. Zalomio je čuvare sa desnog krila i poslao "kiflu" pored nemoćnog Foderingama, mada mu je malo pomogao i odbitak od Bejtsa.

Posle nesporazuma u odbrani Seltika, Kandejas je natrčao na loptu i vratio prednost Plavcima, što je ovaj put u nadoknadi poluvremena anulirao Dembele.

U nastavku se očekivano vodila strahovita borba, a momenat koji je sve zakuvao bio je crveni karton za Šimunića.

I kada su mnogi pomislili da je to trenutak koji će Rendžersu doneti dugo očekivanu pobedu u derbiju, desilo se suprotno.

Sa klupe je ušao Eduard koji je samo dva minuta nakon ulaska u igru pogodio za veliki preokret.

Tada su domaći krenuli na sve ili ništa, a sve je moglo da im se isplati dva minuta pred kraj.

Vindas je ubacio loptu sa desne strane, ona je prošla na drugu stativu do Morelosa koji je trebalo samo da je ubaci u nebranjenu mrežu, ali je pogodio stativu. Lopta se odbila pravo u ruke golmanu Seltika za pobedu gostiju vrednu titule.

Ovom pobedom Seltik je pobegao navećem rivalu na devet bodova razlike na prvom mestu Premijer lige uz meč manje.

Kurir sport

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track