SVETOZAR MARKOVIĆ: Želim sa Partizanom u Ligu šampiona!
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Nade debitanta crno-belih

SVETOZAR MARKOVIĆ: Želim sa Partizanom u Ligu šampiona!

Fudbal -

U utakmici 27. kola SLS između Čukaričkog i Partizana crno-beli su pokazali svoje staro lice znano šampionu i obradovali navijače golovima Leandra Tavambe (20′) i Ognjena Ožegovića (23′) za krajnji rezultat od 0:2.

Među startnih jedanaest u timu Partizana našao se kao debitant osamnaestogodišnji štoper Svetozar Marković koji je uprkos godinama i pritisku koji šampionski dres nosi sa sobom prikazao odličnu partiju.

Samo par sati pre početka, a usled povrede Milana Mitrovića saznao si da ćeš biti starter u utakmici koju su crno-beli igrali protiv ekipe Čukaričkog. Vatreno krštenje i velika odgovornost za tebe?

− Svi su mi dali veliku podršku, a ujedno mi i pomogli da budem mirniji u utakmici koja je za sve nas bila od velikog značaja. Mnogo su mi pomogle pripremne utakmice koji sam imao sa prvim timom na Kipru. Upravo su mi one donele tu čvrstinu i zrelost koju sam pokazao na terenu bez obzira što imam osamnest godina i što sam debitovao u SLS.

U startnoj postavi među iskusnim igračima su upravo bila deca Partizana Armin Đerlek i ti, dok smo u prošloj utakmici po desnoj strani videli i odličnog Luku Cucina.

− Đerlek i ja smo deca Partizana, prošli smo skoro sve omladinske selekcije, što nam pomaže da se lakše prilagodimo igri prvog tima. Kada ste u Partizanu kao što smo mi od malena, navikli ste na pritisak i šampionski mentalitet koji se u vas ugrađuje od prvog dana. Po pet, šest godina nas pripremaju da bismo na ovakvim utakmicama bili što bolji i da bismo što više pomogli ekipi.

Partizan je pružio odličnu partiju posebno u prvom poluvremenu sa mnogo šansi i dva gola.

− Istina, prvo poluvreme smo imali pet, šest odličnih šansi, ali nažalost ih nismo iskoristili. U nekim prilikama nam je malo smetao neravan teren, ali radićemo još mnogo da bismo u narednim utakmicama svaku šansu iskoristili na pravi način. Drugo poluvreme smo se nesvesno povukli, ali smo bili koncentrisani u odbrani i dali sve od sebe da držimo nulu nazad.

Šta ti je šef Đukić rekao pre utakmice?

− Da budem miran i što čvršći u duelima i da dam sve od sebe. Takođe, da sam zreo za ovakve utakmice i da je siguran da ću biti odličan.

Debitovao si sa prvim timom, koje su tvoje želje sada?

− Dupla kruna i Liga šampiona sa Partizanom! – završava Svetozar Marković priču za zvaničan sajt Partizana.

Kurir sport

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezdin kiks sve promenio. Evo zbog čega Partizan ima razloga da se nada borbi za titulu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track