(VIDEO) BEZOBRAZLUK, LOŠA NAMERA ILI NEZNANJE: Bosanski sudija skandaloznim odlukama izazvao HAOS na terenu! Arbitar isključio pola tima!
Foto: Printscreen

rasulo

(VIDEO) BEZOBRAZLUK, LOŠA NAMERA ILI NEZNANJE: Bosanski sudija skandaloznim odlukama izazvao HAOS na terenu! Arbitar isključio pola tima!

Fudbal -

Fudbaleri Sloge i Olimpika prethodnog vikenda odigrali su susret 19. kola Prve lige Federacije BiH.

Susret je obilovao svim osim kvalitetnim fudbalom, jer je stvar u svoje ruke uzeo sudija.

Domaća Sloga savladala je Olimpik, a u finišu susreta desile su se scene koje ne želimo da vidimo na fudbalskim terenima.

Incident na kraju susreta koji se desio, uveliko je prourokovao glavni sudija susreta sa svojim pomoćnicima, koji su donosili čudne odluke, koje su podizale nervozu iz minuta u minut.

Sve ove sduijske odluke imale su za posledicu ozbiljan sukob aktera ovog susreta.

Prema izvještaju delegata utakmice Seadina Badića iz Ćazina prvo je došlo do sukoba između pomoćnog trenera Sloge Mirsada Dedića i fudbalera Olimpika Fadila Čizmića.

Dedić je Čizmiću uputio nekoliko psovki, a zatim je došlo do gurkanja između njih dvojice. Potom su se uključili i ostali fudbaleri, ali i treneri i predstavnici ekipa.

Sudija Mirza Kazlagić iz Cazina smirio je situaciju tako što je isključio Mirsada Dedića, pomoćnog trenera Sloge i Hajrudina Dinu Đurbuzovića trenera Olimpika. Pod tuš, pre vremena, morao je i Fadil Čizmić, koji je zbog sukoba sa Dedićem dobio drugi žuti karton. I igrač Sloge Adnan Hrelja zaradio je žuti karton zbog gurkanja sa igračima protivničke ekipe.

Do kada će se Kazlagić i slični iživljavati nad akterima fudbalskih utakmica, ali i svim ljubiteljima fudbala ostaje pitanje.

Na internetu se pojavio snimak koji jasno pokazuje Kazlagićevo neznanje, bezobrazluk ili namjeru prikazanu na stadionu u Siminom Hanu.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track