KLOPOV "MOZAK" NA KLUPI SRBIJE: Buvač uz Krstajića na Mundijalu?
Foto: Reuters

FSS Zvao BANJALUČANINA

KLOPOV "MOZAK" NA KLUPI SRBIJE: Buvač uz Krstajića na Mundijalu?

Fudbal -

Glavni kandidat za klupu Arsenala, iskusni Banjalučanin, mogao bi da pomaže savetima selektoru "orlova" tokom SP u Rusiji

"Mozak" Jirgena Klopa, srpski stručnjak Željko Buvač, mogao bi lako da završi na klupi reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Rusiji, saznaje Kurir. Iako iz Fudbalskog saveza Srbije nisu želeli da komentarišu ovu informaciju, potencijalnom pojačanju "orlova" za Rusiju su predočena moguća zaduženja u štabu Mladena Krstajića i narednih se očekuje njegovo izjašnjenje.

foto: EPA

Posao bi, međutim, mogli da pokvare pregovori sa novim klubom. Već je poznato da Buvača mnogi vide kao naslednika Arsena Vengera na klupi Arsenala, ali izvori kažu da je Banjulučanin trenutno bliži ideji da preuzme ekipu Ajntrahta iz Frankfurta, koju će po završetku sezone napustiti Niko Kovač zbog poziva minhenskog Bajerna. Oba kluba bi, međutim, verovatno bila protiv tog angažmana, jer bi se plan priprema, kao i prelazni rok, odvijao tokom njegovog boravka na SP u Rusiji.

Pitanje Davida Vagnera Da li ima kvalitet za Arsenal Trener Hadersfilda David Vagner, koji je radio sa Klopom i Buvačem u Dortmundu, nije siguran da će njegov nekadašnji saradnik preuzeti Arsenal. - Buvač je čovek sa neverovatnim fudbalskim znanjem. On ima ogromno iskustvo u svojoj doskorašnjoj ulozi i bio je veoma uspešan, ali on je čovek koji ne voli da priča mnogo. Veliki fudbalski mozak, koji možda ima kvalitet, možda nema. Niko to još ne zna - zaključio je Vagner.

Dok svi isčekuju Buvačevu odluku na Ostrvu traje polemika oko toga da li se trener iz statusa "prvog pomoćnika" može brzo adaptirati na posao glavnog menadžera. Ukoliko postane "tobdžija" očekuje ga budžet od 200 miliona funti samo za letnja pojačanja. Englezi tvrde da će prvi na Emirejts doći Francuz Antonio Marsijal iz Mančester junajteda.

Legenda Pol Merson Srbin u Arsenalu nije iznenađenje Legendarni fudbaler Arsenala Pol Merson u kolumni za Dejli star izrazio je čuđenje što Liverpul nije ponudio Buvačevo mesto Stivenu Džerardu, već je svoju zvezdu prepustio Glazgov Rendžersima. - Ne bih bio iznenađen da Buvač završi u Arsenalu. Bio je mozak u Klopovoj pozadini, tako da je očigledna podrška onih koji ga žele u Arsenalu. Šta će biti sa Liverpulom ako i Klop ode - upitao je Merson, tražeći odgovor od uprave Liverpula što se odrekla Džerarda.

Stručni štab "orlova" Selektor Mladen Krstajić Pomoćnik Milan Rastavac Treneri: Ljubiša Ranković, Milan Obradović, Nemanja Jovšić (trener golmana), Marko Stojanović (kondicioni).

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track