GROBARI PODELJENI OKO LOLE: Evo šta navijači Partizana misle o povratku Smiljanića (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić

INTERNET SE USIJAO

GROBARI PODELJENI OKO LOLE: Evo šta navijači Partizana misle o povratku Smiljanića (VIDEO)

Fudbal -

Dok jedni kritikuju dovođenje Milana Smiljanića, drugi ubeđeni da će s njim Partizan stići do titule, a i jedni i drugi pozivaju se na njegovu prošlost.

"Vratio se splavar", "Stigao je najjači", "Sad možemo da otvorimo sabirni centar", "Spavaš li mirno Terziću Zvezdane", samo su neki od komentara na vest o povratku Milana Smiljanića u Partizan.

Grobari su podeljeni oko ovog transfera, baš kao i po ostalim pitanjima u Humskoj. Jedni smatraju da je Lola potpuno nepotreban ovoj ekipi Partizana, drugi tvrde da će tim s njim biti mnogo jači.

- Ljudi, nije on doveden zbog igračkih kvaliteta, već da zavede red na terenu. Takav nam je falio. Džaba nam 11 ili 18 dobrih igrača ako nema ko da podvikne na terenu. Danas se tako osvajaju titule - ovaj komentar možda i najbolje opisuje situaciju u srpskom fudbalu i karakteristike Milana Smiljanića. Sudeći po ovom komentaru, Lola je mnogima ostao u sećanju samo po (ne)delima na terenu i izjavama pre i posle utakmica, a svakako je načuvenija ona posle derbija u kojem je Partizan prekinuo 11-godišnji post na "Marakani":

- Zatvorili smo ovaj stadion i sve ovde. Pokazali smo ko smo i šta smo. Crvena zvezda neka osvoji titulu sada, ako hoće, ako je nije sramota. Trebalo je da bude 0:9 - izjavio je Smiljanić nakon čega je pobrao simpatije velikog broja pristalica Partizana.

Iskusnom fudbaleru ovo će, inače, biti treći povratak u Humsku. I dok ga jedni obožavaju zbog pomenute izjave od pre 11 godina, drugi ne mogu da mu oproste bacanje flašice u pravcu navijača Partizana posle eliminacije od amatera iz Irske, ekipe Šamroka. Bilo je to 2011. godine, Lola nije mogao da izdrži povike, uvrede i zvižduke s tribina, pa je učinio nešto zbog čega se kasnije pokajao.

A šta se može sad očekivanti od njega? Jedno je sigurno, Partizan je dobio iskusnog fudbalera i velikog partizanovca za - nula dinara, s obzirom da je Lola došao iz Izraela kao slobodan igrač.

......

PLUS

Milan Smiljanić je kod mnogih navijača i dalje junak zbog čuvene izjave posle pobede na "Marakani" pre 11 godina

MINUS

Neki navijači još ne mogu da zaborave što ih je Lola gađao flašicom posle eliminacije Partizana od Šamroka 2011. godine

Lična karta

ROĐEN: 19. novembra 1986. MESTO: Kalmar, Švedska BRAK: neoženjen

Karijera

POČETAK Počeo u mlađim kategorijama Partizana, preko kojih je dospeo do prvog tima USPON Za dve sezone u seniorskom timu Partizana odigrao 48 utakmica koje su mu omogućile transfer u Espanjol

KLUBOVI U Espanjol je otišao 2007, zatim je 2010. Proveo na pozajmici u Sportingu, a 2011. Na pozajmici u Partizanu s kojim je potpisao novi ugovor. Od 2013. Do 2015. Bio je član Genčlerbirligija, potom je imao epozodne uloge u u Makabiju, Pet Gloriju i Hapoelu DOSTIGNUĆA Bio je standarni član mlade reprezentacije Srbije, dok je za seniorsku reprezentaciju odigrao šest mečeva

32 godine ima Milan Smiljanić 3. put se vraća u Partizan 146 utakmica odigrao za crno-bele 4 gola dao za klub iz Humske 6 puta nosio dres Srbije

Možda niste znali... Milanu Smiljaniću ovo će biti četvrta saradnja s trenerom Miroslavom Đukićem. Đukić mu je najpre bio trener u mladoj reprezentaciji, pa šef u Partizanu, potom i selektor u A nacionalnom timu.

Realnost Rezerva Saši Zdjelaru

Na poziciji Milana Smiljanića u Partizanu trenutno igra Saša Zdjelar. Imajući u vidu da je bivši as Olimpijakosa trenutno u daleko boljoj formi, Smiljanić će čekati šansu sa klupe.

Goran Anđelković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track