JOKANOVIĆ POTPUNO ISKREN: Spremno ću se uhvatiti u koštac sa Murinjom i Gvardiolom! Probaćemo da nateramo velike timove da pate
Foto: Reuters

nema STRAHA

JOKANOVIĆ POTPUNO ISKREN: Spremno ću se uhvatiti u koštac sa Murinjom i Gvardiolom! Probaćemo da nateramo velike timove da pate

Fudbal -

Trener fudbalera Fulama Slaviša Jokanović kaže da je srećan jer je posle Votforda i Fulam uveo u Premijer ligu, a veruje da će i on i ekipa biti spremni za duele sa najboljim ekipama u Engleskoj.

"Ogromna je sreća sada, a tako je bilo i pre tri godine. Zaista je privilegija kada uđeš u Premijer ligu sa dva različita tima. Ali, ima razlike u ta dva iskustva. Sa Votfordom sam direktno ušao, a sa Fulamom sam igrao plej-of na Vembliju pred 90.000 ljudi. To je bio drugi put da Fulam igra na Vembliju i ishod nije mogao da bude lepši", rekao je Jokanović u razgovoru za Marku.

Naš strateg je istakao da će njegovi puleni pokazati zube i Mančester sitiju, Mančester junajtedu, Čelsiju i Totenhemu. On će na tim duelima imati prilike da uđe u taktičke okršaje sa imenima poput Pepa Gvardiole, Žozea Murinja ili Maurisija Poketina.

"Spremni smo da se uhvatimo u koštac sa tim izazovom. Pokušaćemo da im napravimo što više problema i da ih pobedimo kada se budemo sreli na terenu. Pokušaćemo da ih nateramo da pate."

Jokanović je igrao u Španiji, Engleskoj, Izraelu, Bugarskoj,Srbiji i pričao je o uticaju tih prostora na njegovo poimanje fudbala.

"Mogu sa svim zemljama da se identifikujem, ali živeo sam u Španiji od 1993. godine. Tamo sam stasao kao igrač, ali i otkrio neke trenerske sposobnosti. Takođe, moji saradnici u stručnom štabu su Španci i imamo slične poglede na fudbal. Trudimo se da ne kopiramo, ali pratimo stil koji je sličan španskom. Dopada nam se i može da nas odvede do uspeha."

foto: Printskrin

Po mišljenu mnogih, Rajan Sesenjon je najbolji mladi igrač planete, a upravo u njega naš trener polaže mnoge nade.

“Mnogi se interesuju za njega, ali verujem da ostaje u Fulamu, jer klub svakako ne želi da ga proda. Srećan je ovde i drago mi je što ne žuri nigde. Tek je napunio 18 godina, a već ima skoro 100 mečeva u Čempionšipu. Ako sa Fulamom bude igrao u Premijer ligi, biće spreman da kasnije napravi transfer u neki od najboljih evropskih timova”.

Jokanović je pohvalno govorio o svom pulenu koga je uporedio sa dvojicom fenomenalnih fudbalera.

"On ima sjajne fizički predispozicije. Za mene je on neka kombinacija Marsela i Gereta Bejla. U finišu sezone sam ga više stavljao u ofanzivne uloge, ali može da bude levi bek u ekipi koja stalno napada. A ima još mnogo prostora da napreduje", završio je Jokanović.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track