goleada

MORE CRVENIH KARTONA U PREMIJER LIGI: Arsenal slavio posle preokreta, Lester iznenadio Sautempton na gostovanju (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Arsenala pobedili su posle preokreta danas Vest Hem sa 3:1 ;na svom terenu u trećem kolu engleske Premijer lige.

Utakmica na stadionu Emirati donela je mnogo šansi na obe strane, pre svega usled loših odbrana na obe strane.

Vest Hem bio je bolji u prvom delu meča, što je rezultovalo vodećim golom Marka Arnautovića u 25. minutu posle duplog pasa s Felipeom Andersonom.

Arsenal je posle primljenog gola zaigrao angažovanije, a izjednačujuči pogodak postigao je Naćo Monreal u 30. minutu posle proigravanja Aleksa Ivobija sa desne strane.

1 / 6 Foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Oba tima imala su nekoliko dobrih prilika u nastavku, ali sve do 70. minuta nije bilo gola. Lakazet je posle jednog proigravanja iz okreta centrirao i pritom pogodio Isu Diopa koji je zatresao svoju mrežu.

Imao je Arsenal do kraja susreta još par dobrih situacija da dodje i do ubedljivije pobede. To je pošlo za rukom u 93. minutu Deniju Velbeku na dodavanje Ektora Beljerina, tako da su "tobdžije" došle do prvih bodova i sada su 12, dok je Vest Hem poslednji, 20, bez bodova.

Lester je u gostima takodje posle preokreta došao do pobede nad Sautemptonom od 2:1.

Domaćin je poveo pogotkom Rajana Bertranda u 53. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Demaraj Grej doneo izjednačenje Lesteru.

Sautempton je od 77. minuta ostao s igračem manje, pošto je Pjer-Emil Hojberg dobio drugi žuti karton.

Lester je do kraja susreta uspeo da iskoristi igrača više na terenu, pošto je Hari Megvajer u 92. minutu postigao odlučujući pogodak.

Everton je na gostovanju protiv Bornmuta imao dva gola prednosti, ali je na kraju osvojio samo bod.

Golove za Everton postigli su Teo Volkot u 56. i Majkl Kin u 66. minutu, dok su pogotke za Bornmut postigli Džošua King u 75. i Nejtan Ake u 79.

Hadersfild i Kardif igrali su nerešeno bez golova, dok su ranije danas Vulverhempton i Mančester siti igrali 1:1.

Kurir sport/Beta

Foto: Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track