VLADIMIR JUGOVIĆ OTKRIO KO SE KRIJE IZA VELIKOG USPEHA AJAKSA: Ovo je čovek koji je najzaslužniji za ČUDO momaka iz Amsterdama!
Foto: Marina Lopičić

sjajno

VLADIMIR JUGOVIĆ OTKRIO KO SE KRIJE IZA VELIKOG USPEHA AJAKSA: Ovo je čovek koji je najzaslužniji za ČUDO momaka iz Amsterdama!

Fudbal -

Fudbaleri Ajaksa napravili su pravo čudu u Ligi šampiona plasmanom u polufinale ovog najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Kada su svi mislili da je eliminacija Real Madrida njoihov najveći uspeh, usledilo je novo čudo. Klub iz Amsterdama uspeo je eliminiše još jednog velika - Juventus, i to pobedom posle preokreta u Torinu.

Niko ne zna da li je to sve i koliko ovaj tim iz Holandije daleko može da ode, ali Vladimiri Jugović zna ko je zasigurno zaslužan za ovaj uspeh.

On je u intervujuu za ''Stadionsku groznicu'' otrkio ko je čovek koji se krije iza ovako velikog uspeha holandskg kluba.

„Sticajem okolnosti poznajem Henka Veldmata, koji od 2016. godine obavlja ulogu šefa skauting službe u Ajaksu. To je čovek koji je otkrio Luisa Suareza i koji je doveo Tadića i Kostića u Groningen. Nije imao neku zapaženu igračku karijeru (Go Ahed, Kambur, Vendam) ali očigledno se razume u fudbal i ima njuh za dobrog igrača. Henk je imao veliki uticaj na stvaranje ove ekipe i pripadaju mu ogromne zasluge što je Ajaks apsolutni evropski hit. Šta mislite, čija je bila ideja da se dovede Tadić? Znao je da će Duća svojim iskustvom da napravi balans i da će se idealno uklopiti sa plejadom ultra-talentovanih momaka“.

Jugović se nije pokazao kao dobar prognozer, jer je u nedavnoj izjavi za italijanski list ’Korijere dela Sera’ rekao da je kucnuo čas da Masimilijano Alegri osvoji Ligu šampiona.

„Morate da me razumete, ja pričam i razmišljam kao navijač Juventusa. Ali Ajaks je još jednom pokazao da predstavlja osveženje za evropski fudbal. Odavno nisam video mlađi, a uigraniji tim. Svi ovi momci će u narednih 10 godina imati bitnu ulogu na najvećoj sceni. Juve je obavio dobar posao u prvoj utakmici jer je zatvorio sve puteve ka Tadiću. Jasno je da Ten Hag insistira na tome da lopta što pre dođe do našeg fudbalera i da on svojim genijalnim potezima razigrava svoje mlađe saigrače koji se ubacuju iz drugog plana. Ipak, u revanšu su do izražaja došle sve slabosti Juventusa. Naročito u drugom poluvremenu kada je na terenu postojao samo jedan tim. Nažalost, pogrešio sam. Ovo nije ’ta sezona’ za Juventus i Alegri će morati još malo da se strpi“.

EVO KO SE KRIJE IZA AJAKSOVOG CUDA... Vladimir Jugovic za 'Stadionsku groznicu': „Sticajem okolnosti poznajem Henka Veldmata, koji od 2016. godine obavlja ulogu šefa skauting službe u Ajaksu. To je čovek koji je otkrio Luisa Suareza i koji je doveo Tadića i Kostića u Groningen. Nije imao neku zapaženu igračku karijeru (Go Ahed, Kambur, Vendam) ali očigledno se razume u fudbal i ima njuh za dobrog igrača. Henk je imao veliki uticaj na stvaranje ove ekipe i pripadaju mu ogromne zasluge što je Ajaks apsolutni evropski hit. Šta mislite, čija je bila ideja da se dovede Tadić? Znao je da će Duća svojim iskustvom da napravi balans i da će se idealno uklopiti sa plejadom ultra-talentovanih momaka“. Jugović se nije pokazao kao dobar prognozer, jer je u nedavnoj izjavi za italijanski list ’Korijere dela Sera’ rekao da je kucnuo čas da Masimilijano Alegri osvoji Ligu šampiona. „Morate da me razumete, ja pričam i razmišljam kao navijač Juventusa. Ali Ajaks je još jednom pokazao da predstavlja osveženje za evropski fudbal. Odavno nisam video mlađi, a uigraniji tim. Svi ovi momci će u narednih 10 godina imati bitnu ulogu na najvećoj sceni. Juve je obavio dobar posao u prvoj utakmici jer je zatvorio sve puteve ka Tadiću. Jasno je da Ten Hag insistira na tome da lopta što pre dođe do našeg fudbalera i da on svojim genijalnim potezima razigrava svoje mlađe saigrače koji se ubacuju iz drugog plana. Ipak, u revanšu su do izražaja došle sve slabosti Juventusa. Naročito u drugom poluvremenu kada je na terenu postojao samo jedan tim. Nažalost, pogrešio sam. Ovo nije ’ta sezona’ za Juventus i Alegri će morati još malo da se strpi“.

A post shared by Nebojša Petrović (@nebojsa_petrovic_10) on

Kurir sport

Foto: Marina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track