FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO OBARA REKORD: Finale projekta u Madridu biće nezaboravno za decu iz 54 zemlje sveta!
Foto: Fudbal za prijateljstvo

U susret finalu Lige šampiona

FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO OBARA REKORD: Finale projekta u Madridu biće nezaboravno za decu iz 54 zemlje sveta!

Fudbal -

Po svim informacijama koje stižu iz Madrida, ovogodišnje Finale projekta "Fudbal za prijateljstvo" biće najzanimljivije za njegove mlade učesnike od kad postoji ova manifestacija!

Najveći globalni društveno-odgovorni projekat za decu u sportu, pokrenut 2013. od strane kompanije "Gazprom" - vodećeg partnera UEFA i FIFA - ove godine će okupiti decu iz 54 zemlje Evrope, Afrike, Azije i Južne i Severne Amerike na završnom Forumu u glavnom gradu Španije, u nedelji odigravanja finalne utakmice UEFA Lige šampiona između Liverpula i Totenhema.

Međunarodni kamp fudbala i prijateljstva, edukativno - zabavno - sportski koncept koji će uključiti sve mlade i odrasle učesnike projekta kroz brojne kurseve, radionice, predavanja i treninge, predvodiće globalni ambasador projekta, legendarni nemački fudbalski as Franc Bekenbauer - koji će sa učesnicima podeliti svoje bogato iskustvo sa terena i van njega.

Kako bi druženje i komunikacija među učesnicima bila još slikovitija, proslavljeni engleski ilustrator Bil Espri, autor širom sveta poznatih slikovnica "Love is…" dizajnirao je posebni paket stikera "Fudbal za prijateljstvo 2019" - za šta su mu inspiraciju pružile neke od nosećih "Devet osnovnih vrednosti" projekta - prijteljstvo, jednakost, duh fer-pleja, zdravlje i posvećenost.

foto: Fudbal za prijateljstvo

Ovaj jedinstveni paket stikera, dostupan samo korisnicima iMessage i WhatsApp-a - pružiće svim poklonicima projekta priliku da podele svoje emocije i vrednosti projekta na ovaj izražajan način.

Bil Espri je takode stvorio i zvanične maskote projekta "Fudbal za prijateljstvo" - kucu Fredija i macu Fridu - simbole raznolikosti koje spajaju prijateljstvo, poštovanje i razumevanje.

Od ove godine, međunarodni projekat za decu "Fudbal za prijateljstvo" dobija i svoju zvaničnu himnu; Dejvis Kanjola, 22-godišnji student iz Ugande, prošlogodišnji predstavnik svoje zemlje na završnom Forumu projekta u Moskvi, izvešće svoju kompoziciju sa pratećim bendom na Trgu Major u Madridu, na Svečanoj ceremoniji i dodeli nagrada i trofeja "Fudbala za prijateljstvo".

foto: Fudbal za prijateljstvo

Da i ovu sezonu projekta proslavi novi rekord - postaraće se lično njegovi učesnici. Mladi igrači, novinari, sudije i treneri koji budu učestvovali na glavnom fudbalskom treningu mešanih "Timova prijateljstva" kandidovaće se kod prestižne organizacije za beleženje rekorda - Ginisa.

Predvođeni ambasadorom Francom Bekenbauerom, njihov cilj će biti da predstave najveći broj različitih nacionalnosti fudbalera u okviru aktivnog fudbalskog programa na terenu u istoriji ovog sporta do sada - pred zvaničnim evidentičarem ove renomirane publikacije.

- Oduševljena sam svime što smo saznali da nas čeka na Finalu projekta "Fudbal za prijateljstvo" u Madridu - i prosto ne mogu da poverujem da ćemo ja i moji drugovi učestvovati u tim zanimljivim dešavanjima. Imati svoju himnu, stikere - i možda I svetski rekord, steći prijatelje iz celog sveta u ovim godinama - i prisustvovati finalu Lige šampiona biće više od ostvarenja snova. Jedva čekam Madrid - naglasila je Anđela Milovanovic, članica ekipe FK Crvena zvezda.

foto: Fudbal za prijateljstvo

Tokom prethodnih šest sezona, događaji sprovedeni u okviru programa "Fudbal za prijateljstvo" okupili su više od 5,5 hiljada učesnika i stekli 4,5 miliona pratilaca iz različitih delova sveta - među kojima i brojnih sportista, umetnika i državnih zvaničnika.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track