Najnovije vesti

PRIČA OD KOJE ĆE VAM SE SRCE POLOMITI NA KOMADE Dečak Mirko (10) koji boluje od leukemije napisao emotivno pismo Siniši Mihajloviću: Video sam da si tužan... (FOTO)
Foto: AP, Printskrin/gianlucadimarzio.com

PODRŠKA FUDBALERU

PRIČA OD KOJE ĆE VAM SE SRCE POLOMITI NA KOMADE Dečak Mirko (10) koji boluje od leukemije napisao emotivno pismo Siniši Mihajloviću: Video sam da si tužan... (FOTO)

Fudbal

Siniša Mihajlović je ove subote objavio da se bori sa leukemijom, a od tada stižu poruke podrške sa svih strana, a posebno se izdvaja pismo mališana po imenu Mirko (10) koga je tako malenog zadesila ista surova sudbina.

Srpski trener je od Mirka dobio pismo podrške od čijih reči suze same teku. 

Dečak, koji je trenutno smešten u jednoj bolnici u Monci pratio je Sinišinu konferenciju posle koje je odlučio da mu se pisanim putem obrati.

foto: EPA / Giorgio Benvenuti

"Ja sam Mirko, imam 10 godina i jednu sjajnu osobinu - hrabrost! Do oktobra 2018. godine bio sam sasvim normalno dete, igrao sam se, išao u školu i navijao za Parmu. Onda sam 21. oktobra poslat u bolnicu, rekli su mi da imam leukemiju. Nisam znao šta je to, ali vremenom sam naučio koliko je prokleta ova bolest. Mogao sam da biram između dve opcije kako da se borim sa bolesti: Da plačem i žalim po ceo dan, ili da budem hrabar i nastavim dalje. Odlučio sam da budem hrabar", piše u emotivnom pismu posvećenom Siniši.

foto: Printskrin/gianlucadimarzio.com

"Imao sam veliku pomoć Parminih igrača, naročito od Gazole i Inglesea. Kao i ti, dolazim sa fudbalskih terena gde sam pratio svoj omiljeni klub. Sada utakmice gledam preko televizije. Ova strast mi je pomogla da provedem sve ove mesece u bolnici. U maju ipak, saopštene su mi nove loše vesti, terapija koju sam primao više nije bila dovoljna. Morao sam na transplataciju, a i prvenstvo se završilo...", stoji u pismu koje slama srca. 

foto: Printskrin/gianlucadimarzio.com

"14. maja imao sam transplataciju koštane srži i sada izgleda da je sve u redu. Kada sam video tvoju konferenciju, video sam da si tužan. Niko ne može da razume tvoje strahove bolje od mene, zato što, iako imam deset godina, strah je isti za sve. Osećam da trebam da ti kažem da ne odustaješ, da izvučeš iz sebe puno suza, jer one su znak hrabrosti i da radiš sve što želiš da radiš, jer ćeš brže ozdraviti. Nadam se da će ti moj savet pomoći i, ko zna, možda se jednog dana sretnemo, ja tebe sa tribina, ti mene na terenu. Šaljem ti specijalne zagrljaje i zapamti, vuk nekada nije zao, kao što se izlgeda. Pozdrav", napisao je desetogodišnji dečak.

foto: EPA/GIORGIO BENVENUTI

kurir.rs / kurir sport, gianlucadimarzio.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...