DRASTIČNO OSLABLJENA CRVENA ZVEZDA VEČERAS GOSTUJE U KOPENHAGENU! Miloš Degenek: Pljuvali su nas, sad će osetiti srpski inat
Foto: Starsport©

Meč godine

DRASTIČNO OSLABLJENA CRVENA ZVEZDA VEČERAS GOSTUJE U KOPENHAGENU! Miloš Degenek: Pljuvali su nas, sad će osetiti srpski inat

Fudbal -

Možete vi to... Potcenili su Zvezdu, neka ih, niko se o našoj sudbini ne pita osim nas, izginućemo da prođemo, poručio je Degenek pred revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Vreme je da Crvena zvezda ispiše još jednu zlatnu stranu u bogatoj istoriji!

Crveno-beli gostuju večeras Kopenhagenu u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona (20.00, RTS, Arena sport). Prvi meč u Beogradu završen je bez pobednika - 1:1. Dakle, Zvezda mora da postigne gol!

Pamet u glavu

Mnogo problema nadvilo se nad Zvezdom u ovom dvomeču. Sve je počelo od povrede Pavkova, nastavilo se pljačkom koju je izveo portugalski sudija, a sada je kulminiralo podugačkim spiskom igrača koji nisu otišli u Dansku. U Beogradu su ostali Babić, Pavkov, Stojković i Ben! Iluzorno je pisati koliko Pavkov i Ben znače crveno-belima, isto tako za rotaciju u odbrani su jako bitni Stojković i Babić. Međutim, alibija nema. Zvezda je u prvom meču pokazala da je kvalitetniji tim od Kopenhagena! U razgovoru s Milošem Degenekom dotakli smo se prvo šansi srpskog prvaka za prolaz dalje...

foto: FK Crvena Zvezda

- Mi se pitamo, niko drugi, sudbina Zvezde zavisi od naše igre. Ako odigramo kako treba, ako izginemo na terenu, idemo dalje. Očekujem sličnu utakmicu kao i u Beogradu, potrebno je da budemo pametni i vodimo računa o svakom detalju i onda ćemo postići cilj - rekao je Degenek.

foto: Marina Lopičić, AP Marko Drobnjaković, Dado Đilas, Starsport©

Može i na penale

Danci se ponašaju kao da na suprotnoj strani imaju neki amaterski tim. Poprilično bezobrazne izjave stigle su iz Kopenhagena.

- Ozbiljan su klub, a opet su nas potcenili, ali neka ih. Samo neka pljuju, a mi da prođemo dalje. Svaki im čast na 1:1 u Beogradu, skidam im kapu što su došli do remija bez šuta iz igre. Sada je na redu da proradi naš inat i da ginemo na terenu kako bismo došli do željenog rezultata - kaže Miloš.

Defanzivac nema ništa protiv da se ponovi Salcburg:

- Kako god, produžeci, penali... Samo da prođemo.

foto: Profimedia, Starsport©, EPA, Saša Pavlić Koki

Sprema se spektakl

DELIJE U VELIKOM BROJU

Navijači Crvene zvezde moći će i u toku današnjeg dana da kupe ulaznice za meč godine! Naime, prodaja ulaznica za pristalice srpskog kluba organizovana je u hotelu „Imperijal“ u Kopenhagenu od 13 do 17 časova. Cena ulaznice je 20 evra.

Očekuje se da uz srpskog prvaka bude minimum 2.000 navijača na stadionu Parken, kapaciteta 38.000 mesta.

LGBT šetnja u Kopenhagenu

ORGANIZUJU PRAJD, A BIĆE NAVIJAČA NA SVE STRANE

Problem za organe reda u Danskoj je podudaranje dva događaja u prestonici. Pored utakmice, danas u Kopenhagenu počinje i „prajd nedelja“, u kojoj će pripadnici gej populacije organizovati razne manifestacije. Opšte je poznato da fudbalski navijači ne gledaju blagonaklono na takve stvari, a posebno oni koji dolaze sa ovih područja. Usijale su se društvene mreže od komentara, poput onog da su „Danci baš našli kad da organizuju gej paradu“, zatim „kakav danak neiskustvu“ i „je l’ su to pozvali obezbeđenje za paradu iz Srbije“.

Nadamo se da će u prestonici Danske sve biti mirno i da će svako ići svojim putem.

Plej-of za LŠ

MLADI MOMCI ČEKAJU RIVALA

Pobednik meča u Danskoj u plej-ofu za Ligu šampiona igraće protiv Jang bojsa. U prvoj utakmici švajcarski tim će biti gost (Kopenhagenu ili Crvenoj zvezdi).

Poraženi iz Kopenhagena ide na plej-of za Ligu Evrope, gde će za rivala imati boljeg iz meča Riga - Helsinki. U prvoj utakmici koja je odigrana u Letoniji nije bilo pobednika - 1:1. Podsećamo, Crvena zvezda je već igrala protiv Helsinkija u drugom kolu kvalifikacija za LŠ.

Kurir sport/Anja Vukašinović/Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track